Götessons kom till oss med uppdraget att inte bara bygga ett lager enligt FIFO-principen utan att även utveckla speciallösningar som passar bästa lagret i branschen.

”Förutom att kvaliteten på lagret har blivit bättre med färre felplock har vår produktivitet ökat med 70–80 procent på 4 år.”

Egen produktion var avgörande

Som en del av Götessons lean-arbete skulle de i samband med flytt bygga nytt lager på 2500 m². Mottot att sträva efter var “bästa lagret i branschen”. Förutom ett lagersystem som utnyttjar ytan och takhöjden på 12 m till max installerade vi systemet enligt FIFO-principen. Vi lackade allt i svart för att passa resten av byggnaden och hjälpte även till att utveckla ett system för att hantera platta stora paket – speciallösningar utformade specifikt för Götessons. Något vi kunde erbjuda tack vare vår egen produktion.

Dubblade omsättning och produktivitet

”Vi visste att vi skulle behöva bygga ut till nästan det dubbla inom några år, därför var den lokala förankringen och nära kontakten med BLS väldigt viktig för oss. Vi hade även flera olika specialförfrågningar som var rätt avgörande för oss. Något som kunde genomföras tack vare deras egen produktion. Målsättningen var egentligen aldrig produktivitet utan att vi skulle kunna klara en kraftig tillväxt. På några år har vi dubblat vår omsättning och har dessutom ökat vår produktivitet med 70–80 procent. BLS är en stor del i det resultatet.”

Om Götessons

Götessons utvecklar och tillverkar produkter för kontorets, konferensens och hotellets arbetsplatser. Företaget grundades 1984 och 2015 flyttade de till helt nya fastigheter och blev samma år utsedda till Sveriges tredje snyggaste kontor. Med Europa som huvudmarknad säkerställer Götessons ergonomiska, funktionella och väldesignade helhetslösningar för sina kunder.

Se fler case

Case: Smarter Systems

Upplands motor – En helhetslösning i toppklass

BLS har levererat mobila däckställ till Upplands Motor i Roserberg med en kapacitet för att lagra över 10,000 däck.

Case: Smarter Systems

Jafor BvBa – Effektiv lagring, kvalitet och ergonomi

Efter att ha hittat BLS på internet och läst mer om våra lösningar av hantering av däcksatser bestämde Jafor BvBa i Belgien för att besöka oss och vår produktion i Sverige.  Ett besök som senare sluta...