JYSK ville utöka sitt lager med en ny lagerlösning som kunde utnyttja takhöjden i lokalen samtidigt som godsflödet förbättrades.

Förvaring av olika artiklar

Efter att ha övervägt både djupstaplingslösning och shuttle lösning föll valet på en trycklagring eftersom det passade verksamheten bäst. Trycklagring bygger på djupstapling på rullar. Pallarna trycks in i ställaget på en motlutande rullbana enlig FILO-principen (First In-Last Out). När en pall sedan tas ut ur filo ställaget rullar pallen eller pallarna bakom automatiskt fram i en kontrollerad hastighet. Det som gjorde att valet föll på en Trycklagringslösning för JYSK var möjligheten att förvara olika artiklar i ställagets sektioner, vilket inte går i en djupstaplingslösning där samma artikel förvaras i hela sektionen.

Minskad hanteringstid med 50%

En förändring i paketering av artiklar och förvaring i pushback har skapat ett bättre godsflöde i lagret vilket i sin tur lett till en ökad effektivitet på upp till 50% för de artiklar JYSK förvara i ställaget.

Pushbacken som levererades till JYSK består av tre nivåer och med plats för 600 pallar. Totalt levererades 120 banor med en kapacitet att hantera fem pallar i djup. Banorna är utrustade med skydd både o framkant och bakant för en säkerhantering av godset i ställaget.

Genomtänkt och effektiv lösning

Anledningen till att valet föll på BLS är enligt JYSKs logistik koordinator Alex Karyakous bemötandet av säljaren och den väl genomtänkta lösningen som ledde till att takhöjden kunde utnyttjas maximalt och godsflödet effektiviseras på ett utmärkt sätt.

Om JYSK

JYSK är en internationell detaljhandelskedja som säljer ”allt till hemmet”.  JYSK första butik öppnade 1979 i Åhus, Danmark av Lars Larsen och är fortfarande än idag ägd av den familjeägda Lars Larsen Group. Idag består JYSK-koncernen av över 3000 butiker i 51 olika länder runt om i världen med en årlig omsättning på 4,1 miljarder euro och över 26 500 medarbetare.

 

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Se fler case

  Case: Firmer Storage

  Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

  Case: Smarter Systems

  GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

  GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.