Cycleurope ville förbättra sin lagrings kapacitet för att effektivisera sin dagliga drift. BLS AB erbjöd en skräddarsydd lösning genom att demontera det gamla ställaget och montera ett nytt på plats, under nattetid för att minimera störningar för den dagliga driften.

Pallställ med nivåsprinklers minskar brandrisken

Cycleurope har nyligen uppgraderat sin lagerinredning med ställage från BLS. De nya pallställen ersätter de gamla, som inte längre uppfyllde de nödvändiga säkerhetskraven. Lagerinredningen levererades i omgångar, och ställagen byttes ut både i produktionen och på lagret. Totalt har pallställen en kapacitet att förvara 3000 pallar och är speciellt utformade för att hantera både euro pall och pallco pall. Därför är ställagen utrustade med skenor för enkel hantering av metallkorgarna. Varje pallställ är också utrustad med nivåsprinklers för att förhindra brand och säkerställa att både produkter och personal är skyddade. Detta är särskilt viktigt eftersom företaget förvarar stora mängder cykeldäck, som är extra brandfarliga.

Installation nattetid

För att undvika störningar i den dagliga verksamheten, utfördes monteringen av det nya ställaget nattetid. Men utöver denna utmaning, krävde installationen av de nya ställagen med nivåsprinklers extra tät samordning mellan alla parter involverade, inklusive BLS AB, Cycle Europe och sprinklerinstallatörerna. Ett nära samarbete var nödvändigt för att säkerställa att alla sprinklers var intakta och att systemet fungerade korrekt efter installationen. Genom noggrann planering och kommunikation lyckades man undvika problem och förseningar. Slutresultatet var att vi kunde montera det nya ställaget enligt tidsplanen utan att störa Cycleuropes dagliga drift.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Om Cycleurope

  Cycleurope är nordens största och ett av Europas ledande företag inom tillverkning och försäljning av cyklar och elcyklar. Företaget tillverkar och distribuerar cyklar under varumärken som Crescent, Monark, Sjösala, Tec och Spectra. Cycleurope designar, utvecklar och bygger sina produkter i Varberg. 

  Se fler case

  Case: Firmer Storage

  Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

  Case: Smarter Systems

  GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

  GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.