BLS är glada över att ha fått vara med och leverera lagerinredning till XL-BYGGs ny-etablerade butik i Gråbo utanför Göteborg. Etableringen består av cirka 1500 kvadratmeter lager och butik och en 2500 kvadratmeter stor utomhus yta.

Pallställ, virkesställ, grenställ och entresol

XL-BYGG Gråbo valde att inreda lokalen med pallställ, virkesställ, grenställ och entresol. Pallställen har en kapacitet att förvara över 200 pallar och ska användas för lagring och hantering av byggmaterial. Lokalen har även utrustats med virkesställ med entresol för att utöka den tillgängliga ytan för förvaring. Entresolet används till att förvara isolering och golvskivor. Lokalen har även inretts med ett virkesställ utan entresol med en kapacitet att hantera upp till över 50 olika virkespaket.

Förvaring av virke utomhus

Till utomhusytan har BLS levererat virkesställ och grenställ med tak. Virkestället består av tre nivåer i höjd och kapacitet att hantera i virke i över 50st rullfack och ger XL-BYGGs kunder möjligheten att köpa tryckt virke. Under skärmtaket har XL-BYGG Gråbo valt att ha fack för buffert. 

Om XL-BYGG Gråbo

XL-Bygg Gråbo är en ny XL-BYGG butik som öppnade i början av 2022 i Gråbo utanför Göteborg. Verksamheten riktar sig både till proffs och privata kunder och utöver möjligheten att köpa virke har butiken även etablerat en shop-in-shop tillsammans med Snickers för att ge sina kunder möjligheten att köpa profilkläder.

Se fler case

Case: Firmer Storage

Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

Case: Smarter Systems

GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.