BLS är glada över att ha fått vara med och leverera lagerinredning till XL-BYGGs ny-etablerade butik i Gråbo utanför Göteborg. Etableringen består av cirka 1500 kvadratmeter lager och butik och en 2500 kvadratmeter stor utomhus yta.

Pallställ, virkesställ, grenställ och entresol

XL-BYGG Gråbo valde att inreda lokalen med pallställ, virkesställ, grenställ och entresol. Pallställen har en kapacitet att förvara över 200 pallar och ska användas för lagring och hantering av byggmaterial. Lokalen har även utrustats med virkesställ med entresol för att utöka den tillgängliga ytan för förvaring. Entresolet används till att förvara isolering och golvskivor. Lokalen har även inretts med ett virkesställ utan entresol med en kapacitet att hantera upp till över 50 olika virkespaket.

Förvaring av virke utomhus

Till utomhusytan har BLS levererat virkesställ och grenställ med tak. Virkestället består av tre nivåer i höjd och kapacitet att hantera i virke i över 50st rullfack och ger XL-BYGGs kunder möjligheten att köpa tryckt virke. Under skärmtaket har XL-BYGG Gråbo valt att ha fack för buffert. 

Om XL-BYGG Gråbo

XL-Bygg Gråbo är en ny XL-BYGG butik som öppnade i början av 2022 i Gråbo utanför Göteborg. Verksamheten riktar sig både till proffs och privata kunder och utöver möjligheten att köpa virke har butiken även etablerat en shop-in-shop tillsammans med Snickers för att ge sina kunder möjligheten att köpa profilkläder.

Se fler case

Case: Smarter Systems

PostNord – Kundanpassat lager till PostNord i Ljungby

PostNord TPL växer och har nu flyttat in i sitt nya lager i Ljungby. Med närhet till E4:an men också de nordiska huvudstad regionerna Stockholm, Oslo och Köpenhamn erbjuder Ljungby ett bra strategisk ...

Case: Faster Business

Bilxtra – Detaljförvaring på koncernnivå

BLS är glada över att få ha varit med i nyetablering av Bilxtra i Järfälla. Etableringen ska verka som regionlager åt resterande koncern kollegor som innefattar företag såsom Meca, Bilxtra och Mekonom...