BLS har fått äran att leverera och montera pallställ och hyllställ till PostNord – Sveriges största logistikcentrum för e-handel.

Centrallager för hela Norden

När PostNord/Strålfors valde att koncentrera hela sin logistik till Ljungby, och göra det till centrallager för hela Norden, valde de BLS som leverantör för lagerinredningen. Den nya anläggningen omfattar ett lagerdistributionscenter på 25 000 m². Målet var att få ut mesta möjliga av lagringsutrymmet, effektivisera lagerarbetet och samtidigt möjliggöra en flexibilitet för framtida expansioner. 

En kombination av pallställ och hyllställ 

Något vi på BLS alltid brukar göra för att hitta bästa möjliga lösning för våra kunder är att utifrån kundens behov föreställa sig slutresultatet direkt. Och tack vare egen produktion kan vi alltid anpassa våra lösningar till varje unikt behov. Lösningen som vi levererade till PostNord bestod därför av en kombination av pallställ och hyllställ. Pallställens höjd var 9,5 meter och bestod av ca 4700 pallplatser. Hyllställ levererades med ca 20 000 hyllmeter. 

PostNords lager hanteras av många medarbetare varför säkerheten även varit en viktig faktor i utformande och uppbyggnad av system. 

Om PostNord

PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Under 2017 levererade PostNord 4,3 miljarder brev och försändelser, 154 miljoner paket till Nordens 27 miljoner invånare och två miljoner företag.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Se fler case

  Case: Firmer Storage

  Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

  Case: Smarter Systems

  GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

  GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.