BLS har fått äran att leverera och montera pallställ och hyllställ till PostNord – Sveriges största logistikcentrum för e-handel.

Centrallager för hela Norden

När PostNord/Strålfors valde att koncentrera hela sin logistik till Ljungby, och göra det till centrallager för hela Norden, valde de BLS som leverantör för lagerinredningen. Den nya anläggningen omfattar ett lagerdistributionscenter på 25 000 m². Målet var att få ut mesta möjliga av lagringsutrymmet, effektivisera lagerarbetet och samtidigt möjliggöra en flexibilitet för framtida expansioner. 

En kombination av pallställ och hyllställ 

Något vi på BLS alltid brukar göra för att hitta bästa möjliga lösning för våra kunder är att utifrån kundens behov föreställa sig slutresultatet direkt. Och tack vare egen produktion kan vi alltid anpassa våra lösningar till varje unikt behov. Lösningen som vi levererade till PostNord bestod därför av en kombination av pallställ och hyllställ. Pallställens höjd var 9,5 meter och bestod av ca 4700 pallplatser. Hyllställ levererades med ca 20 000 hyllmeter. 

PostNords lager hanteras av många medarbetare varför säkerheten även varit en viktig faktor i utformande och uppbyggnad av system. 

Om PostNord

PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Under 2017 levererade PostNord 4,3 miljarder brev och försändelser, 154 miljoner paket till Nordens 27 miljoner invånare och två miljoner företag.

Se fler case

Case: Smarter Systems

Upplands motor – En helhetslösning i toppklass

BLS har levererat mobila däckställ till Upplands Motor i Roserberg med en kapacitet för att lagra över 10,000 däck.

Case: Smarter Systems

Jafor BvBa – Effektiv lagring, kvalitet och ergonomi

Efter att ha hittat BLS på internet och läst mer om våra lösningar av hantering av däcksatser bestämde Jafor BvBa i Belgien för att besöka oss och vår produktion i Sverige.  Ett besök som senare sluta...