Freezing Foods kom till oss med uppdraget att bygga ett lagersystem för deras fryshus – en kostnadskrävande anläggning med hög energiåtgång. För att göra det mer kostnadseffektiv behövde de utnyttja lagerytan till max.

Kostnadskrävande och hög energiåtgång

Freezing Foods AB består av de två åkerierna Nybro Transport och Mörbylånga Åkeri. Åkerierna ville säkra transporterna i Kalmarregionen och bestämde sig för att tillsammans satsa på ett fryshus.

I fryshuset på 4 000 m3 kommer 45 ton färska råvaror att frysas in i frystunnlar varje dygn. Det innebär ett lagringsbehov på 12 000 pallplatser. Temperaturen i dessa tunnlar ligger dessutom på isande 48 minusgrader. Därefter kommer produkter att lagras i något mildare 25 minusgrader. Det resulterar i en kostnadskrävande anläggning med hög energiåtgång. Därför behövde Freezing Foods ett lagersystem som utnyttjar ytan till max.

Tre gånger så mycket lagring

”Att valet föll på BLS och deras mobila pallställ är ganska självklart. I och med våra höga driftskostnader behövde vi utnyttja den totala ytan på kubiken. Med mobila pallställ kan vi utnyttja ytan i lokalen på ett mycket effektivt och smidigt sätt och samtidigt få in nästan tre gånger så många pallplatser än med vanliga fasta pallställ.”

Om Freezing Foods

Freezing Foods ligger mitt i transportnavet Nybro i Småland. De utvecklar lösningar inom livsmedelshantering och erbjuder bland annat kyl- och fryslagring, infrysningsutrustning, containerlastning samt distribution av varor över hela Sverige.  

Se fler case

Case: Smarter Systems

Upplands motor – En helhetslösning i toppklass

BLS har levererat mobila däckställ till Upplands Motor i Roserberg med en kapacitet för att lagra över 10,000 däck.

Case: Smarter Systems

Jafor BvBa – Effektiv lagring, kvalitet och ergonomi

Efter att ha hittat BLS på internet och läst mer om våra lösningar av hantering av däcksatser bestämde Jafor BvBa i Belgien för att besöka oss och vår produktion i Sverige.  Ett besök som senare sluta...