Freezing Foods kom till oss med uppdraget att bygga ett lagersystem för deras fryshus – en kostnadskrävande anläggning med hög energiåtgång. För att göra det mer kostnadseffektiv behövde de utnyttja lagerytan till max.

Kostnadskrävande och hög energiåtgång

Freezing Foods AB består av de två åkerierna Nybro Transport och Mörbylånga Åkeri. Åkerierna ville säkra transporterna i Kalmarregionen och bestämde sig för att tillsammans satsa på ett fryshus.

I fryshuset på 4 000 m3 kommer 45 ton färska råvaror att frysas in i frystunnlar varje dygn. Det innebär ett lagringsbehov på 12 000 pallplatser. Temperaturen i dessa tunnlar ligger dessutom på isande 48 minusgrader. Därefter kommer produkter att lagras i något mildare 25 minusgrader. Det resulterar i en kostnadskrävande anläggning med hög energiåtgång. Därför behövde Freezing Foods ett lagersystem som utnyttjar ytan till max.

Tre gånger så mycket lagring

”Att valet föll på BLS och deras mobila pallställ är ganska självklart. I och med våra höga driftskostnader behövde vi utnyttja den totala ytan på kubiken. Med mobila pallställ kan vi utnyttja ytan i lokalen på ett mycket effektivt och smidigt sätt och samtidigt få in nästan tre gånger så många pallplatser än med vanliga fasta pallställ.”

Om Freezing Foods

Freezing Foods ligger mitt i transportnavet Nybro i Småland. De utvecklar lösningar inom livsmedelshantering och erbjuder bland annat kyl- och fryslagring, infrysningsutrustning, containerlastning samt distribution av varor över hela Sverige.  

Se fler case

Case: Firmer Storage

Götessons – Bästa lagret i branschen

Götessons kom till oss med uppdraget att inte bara bygga ett lager enligt FIFO-principen utan att även utveckla speciallösningar som passar bästa lagret i branschen. ”Förutom att kvaliteten på lagret...

Case: Faster Business

Gear 4 Music – Snabbt, effektivt och smidigt

Gear4music behövde utöka sitt lager och dessutom flytta det till ny ort. Det krävdes en snabb och smidig leverans utan några avbrott i verksamheten. ”BLS var det enda företaget som kunde leverera exak...