Freezing Foods kom till oss med uppdraget att bygga ett lagersystem för deras fryshus – en kostnadskrävande anläggning med hög energiåtgång. För att göra det mer kostnadseffektiv behövde de utnyttja lagerytan till max.

Kostnadskrävande och hög energiåtgång

Freezing Foods AB består av de två åkerierna Nybro Transport och Mörbylånga Åkeri. Åkerierna ville säkra transporterna i Kalmarregionen och bestämde sig för att tillsammans satsa på ett fryshus.

I fryshuset på 4 000 m3 kommer 45 ton färska råvaror att frysas in i frystunnlar varje dygn. Det innebär ett lagringsbehov på 12 000 pallplatser. Temperaturen i dessa tunnlar ligger dessutom på isande 48 minusgrader. Därefter kommer produkter att lagras i något mildare 25 minusgrader. Det resulterar i en kostnadskrävande anläggning med hög energiåtgång. Därför behövde Freezing Foods ett lagersystem som utnyttjar ytan till max.

Tre gånger så mycket lagring

”Att valet föll på BLS och deras mobila pallställ är ganska självklart. I och med våra höga driftskostnader behövde vi utnyttja den totala ytan på kubiken. Med mobila pallställ kan vi utnyttja ytan i lokalen på ett mycket effektivt och smidigt sätt och samtidigt få in nästan tre gånger så många pallplatser än med vanliga fasta pallställ.”

Om Freezing Foods

Freezing Foods ligger mitt i transportnavet Nybro i Småland. De utvecklar lösningar inom livsmedelshantering och erbjuder bland annat kyl- och fryslagring, infrysningsutrustning, containerlastning samt distribution av varor över hela Sverige.  

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Se fler case

  Case: Firmer Storage

  Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

  Case: Smarter Systems

  GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

  GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.