Bolon stod inför utmaningen att maxa kapaciteten på ett lager som egentligen skulle varit mycket större. Det skulle dessutom klara en expansion inom några år.

”Vi kan nu utnyttja 500kvm mer av vår lageryta som annars hade gått åt till truckgångar.”

Ökade kapaciteten med 25 procent

År 2012 bestämde sig Bolon för att flytta både produktion och lager från Belgien hem till Sverige. Samma år byggde de en ny produktionshall som blev större än de ursprungliga ritningarna. Därför blev lagret mindre än de tänkt från början. BLS löste utmaningen genom att installera mobila pallställ vilket bland annat möjliggjorde att de kunde utnyttja 25 % mer av den totala ytan på 2000kvm.

Formbart system möjliggör expansion

”Våra lagerprodukter består av tvåmeters långa rullar som kräver truckgångar för smidig hantering. Vanligtvis krävs en truckgång à 4,5m per hylla. Med BLS smarta lösning klarade vi oss istället på en truckgång per sektion vilket frigjorde plats där sex truckgångar annars hade behövt vara. Vi sparar alltså in på minst 500kvm som annars hade gått åt till onödigt utrymme. Nu kan vi istället utnyttja den platsen som en del av lagringen. Vi är ett växande bolag så ett annat kriterium var ett lager som kan anpassas i samma takt som vi växer. Det löste BLS genom att lägga extra skenor redan från början och i fjol utökade de lagret med två nya rader. Något vi förmodligen behöver göra om snart igen.”

Om Bolon

Designföretaget Bolon från Ulricehamn har utvecklats från ett traditionellt väveri till ett internationellt designmärke och är idag världsledande inom sitt område. Med fokus på innovativa golvlösningar och kreativ inredning har de levererat lösningar till bland annat Armani, Google, Mercedes, Adidas och Sheraton.

Se fler case

Case: Firmer Storage

Engtex – Maximera lagerytan för bättre materialflöde

När Engtex byggde Europas modernaste produktionsanläggning inom textiltillverkning fick BLS möjligheten att leverera grenställ till förvaring av deras tekniska textiler.

Case: Firmer Storage

Thule Group – Säkert lager i specialfärg

BLS har levererat pallställ till Thules globala utveckling och testcenter. Utbyggnaden omfattar drygt 5 000 kvadratmeter kontors- och fabriksyta till testcenter, prototyp och verktygsavdelning.