När Engtex byggde Europas modernaste produktionsanläggning inom textiltillverkning fick BLS möjligheten att leverera grenställ till förvaring av deras tekniska textiler.

Engtex har investerat i en ny produktionsanläggning som täcker ett område på 15.000m² för framtagning av deras tekniska textiler. För lagerinredning valde de BLS som sin leverantör. För ett optimerat materialflöde och för att maximera anläggningens yta är produktionsanläggningen utrustad med fasta pallställ och mobila system. De mobila enheterna är utrustade med pallställ och grenställ vilket minimerar antalet truckgångar och maximera ytan för förvaring.

Om Engtex

Engtext är idag en marknadsledande tillverkare av varpstickade tekniska textiler och världsledande inom sågskydd och motorsågsskydd. Med över 80års erfarenhet av textilproduktion har de idag ett världsomspännande rykte vilket ger dem en möjlighet att leverera sina tekniska textiler global.

Se fler case

Case: Smarter Systems

Hisab-Joker – Effektiv kartonghantering i pallställ

Hisab-Joker är nu färdiga med andra etappen av sitt nya lager. Vi är glada över att följa deras expansion och återigen få möjligheten att leverera lagerinredning till dem.

Case: Firmer Storage

Thule Group – Säkert lager i specialfärg

BLS har levererat pallställ till Thules globala utveckling och testcenter. Utbyggnaden omfattar drygt 5 000 kvadratmeter kontors- och fabriksyta till testcenter, prototyp och verktygsavdelning.