När Engtex byggde Europas modernaste produktionsanläggning inom textiltillverkning fick BLS möjligheten att leverera grenställ till förvaring av deras tekniska textiler.

Engtex har investerat i en ny produktionsanläggning som täcker ett område på 15.000m² för framtagning av deras tekniska textiler. För lagerinredning valde de BLS som sin leverantör. För ett optimerat materialflöde och för att maximera anläggningens yta är produktionsanläggningen utrustad med fasta pallställ och mobila system. De mobila enheterna är utrustade med pallställ och grenställ vilket minimerar antalet truckgångar och maximera ytan för förvaring.

Om Engtex

Engtext är idag en marknadsledande tillverkare av varpstickade tekniska textiler och världsledande inom sågskydd och motorsågsskydd. Med över 80års erfarenhet av textilproduktion har de idag ett världsomspännande rykte vilket ger dem en möjlighet att leverera sina tekniska textiler global.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Se fler case

  Case: Firmer Storage

  Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

  Case: Smarter Systems

  GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

  GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.