Nordens största second hand-e-handel, Sellpy, har under sommaren flyttat in i sin nya lokal i Rosersberg, där BLS har levererat lagerinredning till den 20 400 kvadratmeter stora lokalen.  Lokalen uppförs för att samlokalisera den operationella verksamheten i Sverige till en och samma fastighet. Detta för att kunna tillhandahålla förstklassig service till sina kunder samtidigt som de skapar en modern arbetsplats skräddarsydd för den egna verksamheten.

Flexibel lösning skräddarsydd efter verksamhetens behov

Sellpy sökte en flexibel lösning som de enkelt kan utöka i takt med företagets tillväxt samtidigt som den skulle vara anpassad efter den redan befintliga verksamheten och dess unika behov. Lösningen som levererades av BLS blev en plockhylla, konstruerad helt utefter Sellpys egna verksamhet. Totalt har BLS levererat 45 000 meter balk till projektet.

En effektiv och mindre slitsam plockprocess

Utvecklingen av plockhyllan krävde en tät kontakt mellan Sellpy och BLS egna konstruktionsavdelning och projektledare. För att skapa en bra arbetsmiljö är hyllans designad för att maximera innehållet på så låg höjd som möjligt. Detta för att personalen ska ha möjlighet att komma åt alla nivåer utan onödig belastning, vilket skapar en effektivare och mindre slitsam plockprocess.

Tydlig och snabb kommunikation

Fredrik Lindholm, Head Of Infrastructure säger att BLS styrka under projektet har varit den tydliga och snabba kommunikationen.

“Kommunikationen med BLS fungerade väldigt bra från ett tidigt stadium. De utmaningar som dök upp under vägen löstes och kommunikationen var tydlig från början. Det som fungerade väldigt bra var den korta ledtiden mellan sälj och konstruktion då vi tog fram nya lösningar. Kändes aldrig som projektet stannade av”

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Om Sellpy

  Sellpy är Nordens största e-handel för secondhand plagg. Företaget grundades 2014 med målet att erbjuda en tjänst där konsumenter enkelt kunde sälja produkter som inte längre används. Företaget har totalt sålt över 25 miljoner olika varor och finns idag tillgängliga på 24 marknader runt om i världen.

  Se fler case

  Case: Smarter Systems

  Gear4Music – Maximalt utnyttjande av befintlig lageryta

  I en strategisk satsning på att optimera sin verksamhet samarbetade Gear4Music med BLS för att utöka sitt befintliga lager strax utanför Stockholm. Resultatet? Ett entresol på 1 100 kvadratmeter som i...

  Case: Firmer Storage

  Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...