Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kvadratmeter är avsedda för centrallagret.

Tillväxt och optimal lagerhantering

The Park, som är namnet på den nya imponerande byggnaden, har skapats för att erbjuda Sesol de nödvändiga förutsättningarna och lokalerna för att möjliggöra företagets fortsatta tillväxt. Med det nya centrallagret och huvudkontoret kan Sesol öka sin kundnytta genom snabbare hanteringar, ökad flexibilitet och precision.  Genom etableringen av The Park har företaget samlat de tre tidigare kontoren som var spridda på olika platser i Jönköping och byggnaden förväntas kunna rymma över 400 kontorsplatser i framtiden.

Lagerlösning för enkel utbyggnad och expansion

BLS har spelat en central roll i optimeringen av lagerinredningen i den nya lokalen som kommer fungera som centrallager. Totalt har 5000 pallplatser levererats, men lösningen har utformats med flexibilitet för att möjliggöra enkel utbyggnad och expansion av lagret i takt med företagets tillväxt. För att skapa en enhetlig helhetskänsla har ställagen lackats i Sesols karakteristiska gröna profilfärg. Dessutom har pallställen utrustats med utdragsenheter för att främja en ergonomisk och smidig hantering av godset.

Fokus på säkerhet och trivsel i Sesols centrallager

Johan Damgren, lageransvarig på Sesol, betonar att etableringen av centrallagret är ett strategiskt val för att kunna stödja regionslagren och bättre kontrollera flödet. Han poängterar också att ett lager är mycket mer än bara en tom lokal fylld med hyllor. Det ska vara en säker plats där de anställda trivs. Aspekter som sprinklersystem, brandskydd och lokalskydd är viktiga att beakta, då mycket påverkas om lagret inte fungerar som det ska. BLS har därför varit behjälpliga i rådgivning kring ställagets utformning för att uppfylla de rådande kraven. Dessutom har de försett lokalen med anläggnings skydd, levererade av BLS för att skydda mot eventuella incidenter och olyckor.

BLS spelar central roll i optimeringen av Sesols centrallager

BLS var den första leverantören som involverades i lagerprojektet och fanns med för att ge stöd och delta i diskussioner för att hitta den optimala lösningen. Johan Damgren upplevde BLS som snabba på att svara och flexibla när ändringar behövde göras under projektets gång. Dessutom bidrog BLS med värdefulla förslag och insikter för att göra lagersystemet så bra som möjligt. Eftersom Sesol hade ett brådskande behov av att få lagret på plats, ställde de höga krav på leverantörernas flexibilitet och snabba leveranstider, vilket gjorde att det slutgiltiga valet föll på BLS.

Om Sesol

Sesol grundades i Jönköping år 2019 och har sedan dess imponerat med en stark tillväxt, vilket har lett företaget till att bli en av Sveriges ledande helhetsleverantörer av solcellsanläggningar. Med 14 kontor spridda över hela Sverige, från Malmö till Borlänge, har Sesol tagit steget att etablera sig närmare sina kunder. Företaget hade en omsättning på 1,4 miljarder år 2022 och har idag av en personalstyrka på cirka 1200 anställda bestående av bland annat montörer, elektriker, projektledare och säljare.

 

 

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Se fler case

  Case: Smarter Systems

  GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

  GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.

  Case: Smarter Systems

  Cycleurope – Minimerade avbrott i den dagliga verksamheten

  Cycleurope ville förbättra sin lagrings kapacitet för att effektivisera sin dagliga drift. BLS AB erbjöd en skräddarsydd lösning genom att demontera det gamla ställaget och montera ett nytt på plats, ...