Gear4music behövde utöka sitt lager och dessutom flytta det till ny ort. Det krävdes en snabb och smidig leverans utan några avbrott i verksamheten. ”BLS var det enda företaget som kunde leverera exakt den helhetslösning som vi behövde.”

Expansion & flytt utan avbrott i produktion

Gear4music kom till BLS för första gången i augusti 2016 då vi fick äran att installera pallställ i musikjättens lagerlokal. Pallställ ger stor flexibilitet och effektiv logistik vid godshantering oavsett bransch, och med en 2500 kvm stor lokal och 6m i takhöjd kunde ytan utnyttjas till max. På bara några år har Gear4music vuxit och nästan tredubblat sin kundkrets. I och med expansionen behöver de flytta till ett helt nytt lager och utöka ytan till en 7000 m² stor lokal med en takhöjd på 11m – utan att pausa verksamheten.

BLS var det enda alternativet

”Av alla alternativ var BLS det enda företaget som kunde leverera exakt den helhetslösning som vi behövde. Förutom att anpassa det gamla lagret till det nya utrymmet genom att återanvända så mycket som möjligt behövde vi någon som kunde genomföra det på ett snabbt och effektivt sätt utan att pausa vår verksamhet. När du ska flytta ett lager fyllt med varor och stallage till ett helt nytt ställe, utan att stänga av produktionen, krävs det ett tryggt samarbete, en stark relation och en tydlig och snabb kommunikation, inte enbart en stålleverantör. BLS har verkligen levererat något utöver det vanliga och vi är helnöjda. De anpassade sig helt till våra behov och har nästan agerat lite som en flyttfirma ­– något man verkligen inte förväntar sig av en leverantör.”

Om Gear4music

Gear4music grundades 2003 och har idag 1,5 miljoner kunder. Som en ledande återförsäljare av musikinstrument och musikutrustning via e-handel krävs det att de har ett stort lager som underlättar vid deras omfattande varuhantering/möjliggör deras omfattande varuhantering.

Se fler case

Case: Firmer Storage

Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

Case: Smarter Systems

GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.