När en av Europas största bilkedjor Bilia letade leverantör till deras däckcenter i Malmö föll valet på oss.
”Det mest avgörande för oss var säkerheten för alla medarbetare. Det ihop med BLS egen tillverkning och möjligheten för oss att påverka gjorde dem till det självklara valet.”

En säkrare arbetsplats

Med ett lager på 1 500 m2 och en inlastningshöjd på nästan 6,5 m var kriterierna att maxa utrymmet, men framförallt att garantera säkerheten för alla medarbetare som dagligen hanterar systemet. Ett mobilt däckställ som klarar laster om 500 ton med kapacitet på 40 000 däck blev lösningen. Däckstapling och gaffelmonterad kamera bidrog till att underlätta in- och utlastningen. Varje däckplats är dessutom utrustad med tre armar för maximal stabilitet och säkerhet. Med lite bredare truckgångar ökade vi säkerheten ytterligare samtidigt som ledtiderna blev kortare ¬– något som har varit avgörande för Bilia.

Ovärderligt med egen tillverkning

”Vi tittade på många olika lagersystem innan vi bestämde oss. Anledningen till att valet föll på BLS var mycket tack vare att vi kunde maxa kapaciteten i vår lagerlokal och samtidigt minimera den manuella hanteringen. Dessutom är BLS inte enbart en återförsäljare av lagersystem utan en tillverkare. Vi har därför haft väldigt stor möjlighet att påverka utformningen vilket har varit ovärderligt. Men det mest avgörande för oss var säkerheten med tanke på att det är stort system vi hanterar med många medarbetare och intensiva arbetstoppar.”

Om Bilia

Bilia är en av Europas största bilkedjor med över 100 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. De erbjuder bilförsäljning, service och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde.

Se fler case

Case: Firmer Storage

Götessons – Bästa lagret i branschen

Götessons kom till oss med uppdraget att inte bara bygga ett lager enligt FIFO-principen utan att även utveckla speciallösningar som passar bästa lagret i branschen. ”Förutom att kvaliteten på lagret...

Case: Faster Business

Gear 4 Music – Snabbt, effektivt och smidigt

Gear4music behövde utöka sitt lager och dessutom flytta det till ny ort. Det krävdes en snabb och smidig leverans utan några avbrott i verksamheten. ”BLS var det enda företaget som kunde leverera exa...