XL bygg har öppnat nytt flaggskepp i Jönköping och BLS är stolta över att fått vara en del i etableringen genom leverans av lagerinredning. Etableringen kommer fungera som logistikcenter för ytterligare etableringar i Smålandsregionen. Anläggningen har en yta på 10 000 kvm bestående av både butik och logistikhub.

Virkesställ med kapacitet för förvaring i över 200 fack

Totalt har BLS levererat pallställ med en kapacitet för att förvara över 800 pallar. Lagret är även utrustat med virkesställ som total möjliggör en effektiv förvaring av virke och längre material såsom limträ och plåtar. Totalt har XL-bygg investerat i virkesställ med en kapacitet på förvaring i över 200 fack. Virkestället är även försett med entresol som gör att ytan i lagret utökas och ger en möjlighet till effektiv förvaring av buffert material. Utomhus har även gården försätts med virkesställ och grenställ utrustade med tak för att skydda det förvarade godset.

4 veckors montage

I inomhusdelen har även listställ placeras för vertikal lagring av lister, profiler och rör. För att avskilja godset är varje fack utrustat med två avdelarspjut och totalt ger listställen en möjlighet till förvaring i över 150 fack. BLS har även varit med och levererat djuplagrings ställage för isolering. BLS tillhandahöll även montage av samtlig lagerinredning vilket var ett arbete som utfördes under 4 arbetsveckor. 

Om XL Bygg

XL-bygg är sveriges ledande bygghandelskoncern och innefattar varumärkena XL-bygg, Bolist och Järnia. Kedjan består av nästan 100 fristående anläggningar belägna runt om i Sverige. XL-Bygg Jönköping öppnade i början av december 2022 och anläggningen har en yta på 10 000 kvm bestående av både butik och logistikcenter.

 

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Se fler case

  Case: Firmer Storage

  Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

  Case: Smarter Systems

  GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

  GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.