Däckställ

Lagringssystem för dina däck

Vi erbjuder däckställ och flexibla lösningar inom däckförvaring som kan anpassas efter dina behov – oberoende av om du är en däcktillverkare med ett stort lagringsbehov, bilhandlare eller bedriver en mindre verkstad.

Däckställ för ergonomisk förvaring och hög tillgänglighet

För att du ska kunna hålla bilverkstaden organiserad krävs ett robust lagringssystem som är lika säkert och skonsamt för däcken som för dina medarbetare. Vid däckbyte är det enkelt att i däckstället hitta rätt däck till kunden för att snabbt kunna påbörja monteringen.

I korthet innebär däckställ följande fördelar:

 • Ergonomisk och säker förvaring med låsningsmöjligheter.
 • Möjlighet att erbjuda förvaringstjänster åt kunder (vinterdäck/sommardäck).
 • Utrymmesbesparing och optimerat utnyttjande av befintligt utrymme i verkstaden eller garaget.
 • Förbättrad organisering.
 • Möjlighet att anpassa antalet enheter efter utrymmet i din verkstad.

Liggande däckförvaring i våra däckställ

Vi har flera smarta lätthanterliga lagersystem och ett av dem är våra däckställ där däcken förvaras liggande. I 500 mm djupa gavlar kan du på ett enkelt och ergonomiskt sätt förvara dina däck. Balkarna är justerbara med 25 c/c mm i höjdled och du väljer själv om du vill ha en sektionsbredd för 2, 3 eller 4 däcksatser. Hanteringen av däcken sker med däcktruck vilket ger en yteffektiv och ergonomisk förvaring av däck. Däcktrucken gör så att antalet manuella lyft minimeras samtidigt som den ger en möjlighet att förvara däck med upp till sju nivåer i höjd. Varje däckplats är utrustad med tre armar för maximal stabilitet och säkerhet.

Stående däckförvaring

Vi erbjuder även ett traditionellt däckställ där däcken förvaras stående på balkar. Stället bygger på vårt pallställ, vilket gör att det är enkelt att montera och anpassa helt efter behov då balkarna är flyttbara i höjdled. Har Ni en verkstad eller en mindre anläggning där platsen och takhöjden är begränsad är detta däckställ ett flexibelt och ekonomiskt alternativ för er. Är du intresserad av att beställa däckställ för stående däckförvaring hör av dig till oss på mail, telefon eller chatt eller lägg en beställning i vår webbshop.

Mobila däckställ

Vanligtvis kräver ett effektivt lagersystem en truckgång per hylla. Varje truckgång är omkring 4,5 m bred. Med mobila enheter kan du minimera antalet truckgångar och utnyttja den tillgängliga ytan för förvaring. Vi erbjuder både elektriskt drivna enheter och enheter drivna manuellt med vevdrift.

Elektriskt drivna däckställ

Våra elektriskt driva enheter klarar längder upp till 50 m och laster om 500 ton. Enheterna manövreras med fjärrkontroll på trucken eller med enkel knapptryckning. De mobila enheterna flyttas i sidled och har en öppningstid på ca 35 sekunder. Denna lagringstyp är ideal för stora volymer i ett storlager eller distributionscentral. Läs mer om våra mobila system här.

Manuella däckställ

För de lager där lagringsbehovet inte är så stort men den tillgängliga ytan är begränsad erbjuder vi mobila enheter med vevdrift. Dessa är ett ekonomiskt alternativ till de elektriskt drivna enheterna. De går att hantera manuellt upp till en längd på ca 10m och med en last upp till ca 10 ton.

Däcktruckar anpassade efter system

BLS erbjuder även ett utbud av däcktruckar som anpassas efter det system som köps. Truckarna finns som både handdragen och elektriskt alternativ. För en säker hantering är truckarna utrustade med kamera och tak.

Däckställ för en säker arbetsplats

Som du säkert vet ska alla lagersystem kontrolleras årligen av en behörig besiktningsman, vilket vi gärna hjälper dig med. Vill du veta mer om besiktningar? Läs mer om detta på sidan besiktning eller kontakta oss så svarar vi på dina frågor. Du när oss enklast via chatt, telefon eller mail.

Skydd ska finnas vid risk för ras och påkörning

Genom att fästa rasskydd på pallställets baksida förhindrar man gods från att falla ner och orsaka person- eller materialskador. Enligt svensk standard SMS2240 är rasskydd ett krav i de lager där personal jobbar i direkt anslutning till pallstället. Rasskyddet kan användas i alla typer av lager då systemet bygger på sex standardsektioner som i stort sett kan anpassas med skräddarsydda mått till alla moderna hyllsystem. Det är tillverkat av högsta kvalitet och konstruerat för att klara de mest krävande miljöerna. Våra påkörningsskydd finns i olika varianter och ger dig den tryggheten som du behöver på ditt företag. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Frågor och svar

Vi har nu samlat de vanligaste frågorna och svaren rörande däckställ nedan. Hittar du inte svaret? Tveka inte på att kontakta oss!

 • Vi erbjuder däckställ med upp till 7 nivåer i höjd. Det som även är viktigt att ta hänsyn till vid köp av däckställ är även lyfttkapaciteten på trucken.

 • Vi erbjuder två varianter av truckar till däckställ, gå staplare och sitt staplare.

 • Våra däckpinnar klarar en belastning på upp till 30kg/däck eller 120kg/däcksats.

Dokument


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/blsabse/blsab.se/wp-content/themes/bls-theme/components/acf/page-case-contact-form.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/blsabse/blsab.se/wp-content/themes/bls-theme/components/acf/page-case-contact-form.php on line 15

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Case: Senaste

  Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kom...

  Hyllställ

  Effektivt och flexibelt system som sparar utrymme.

  Läs mer

  Grenställ

  Ett system som är avsett för lättare långgods, rör och brädor, men anpassas efter dina behov.

  Läs mer