Däckställ

Lagringssystem för dina däck

Vi erbjuder däckställ och flexibla lösningar inom däckförvaring som kan anpassas efter dina behov – oberoende av om du är en däcktillverkare med ett stort lagringsbehov, bilhandlare eller bedriver en mindre verkstad.

Ergonomisk förvaring och hög tillgänglighet

För att du ska kunna hålla bilverkstaden organiserad krävs ett robust lagringssystem som är lika säkert och skonsamt för däcken som för dina medarbetare. Vid däckbyte är det enkelt att hitta rätt däck till kunden för att snabbt kunna påbörja monteringen.

I korthet innebär däckställ följande fördelar:

  • Ergonomisk och säker förvaring med låsningsmöjligheter.
  • Möjlighet att erbjuda förvaringstjänster åt kunder (vinterdäck/sommardäck).
  • Utrymmesbesparing och optimerat utnyttjande av befintligt utrymme i verkstaden eller garaget.
  • Förbättrad organisering.
  • Möjlighet att anpassa antalet enheter efter utrymmet i din verkstad.

Mobila däckställ

Våra mobila däckställ klarar längder upp till 50 m och laster om 500 ton. Enheterna manövreras med fjärrkontroll på trucken eller med enkel knapptryckning. Öppningstiden är ca 35 sek. Fördelen är att lagerarbetarnas arbetsbörda minskar samtidigt som tillgängligheten och effektiviteten blir hög. Vi erbjuder också däckförvaringssystem på pall som kan anpassas för olika nivåer beroende på lagrets takhöjd. Dessa fungerar bra för lagring av olika däcktyper som exempelvis personbilsdäck eller lastbilsdäck. Denna lagringstyp är ideal för stora volymer i ett storlager eller distributionscentral.

Liggande Däckstapling

Systemet kan byggas med upp till sju nivåer i höjd. Varje däckplats är utrustad med tre armar för maximal stabilitet och säkerhet. Dessa kan justeras med c/c 25 mm i höjdled. Finns både som stationära och mobila system.

Manuell Däckförvaring

Vi tillverkar manuella däckställ med vevdrift, längd upp till ca 10 m och med kapacitet för last upp till ca 10 ton. För lägre förvaringsbehov kan denna lösning vara lämplig.

För en säker arbetsplats

Som du säkert vet ska alla lagersystem kontrolleras årligen av en behörig besiktningsman. Vi har byggt upp och förädlat en god relation med besiktningsföretag under flera år. En kontakt vi gärna delar med oss av. När besiktningen är klar kan du skicka rapporten till oss så ser vi till att underhållet blir utfört på rätt sätt.

Skydd ska finnas vid risk för ras och påkörning

Genom att fästa rasskydd på pallställets baksida förhindrar man gods från att falla ner och orsaka person- eller materialskador. Enligt svensk standard SMS2240 är rasskydd ett krav i de lager där personal jobbar i direkt anslutning till pallstället. Rasskyddet kan användas i alla typer av lager då systemet bygger på sex standardsektioner som i stort sett kan anpassas med skräddarsydda mått till alla moderna hyllsystem. Det är tillverkat av högsta kvalitet och konstruerat för att klara de mest krävande miljöerna. Våra påkörningsskydd finns i olika varianter och ger dig den tryggheten som du behöver på ditt företag. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort
Case: Senaste

Effektiv lagring, kvalitet och ergonomi

Efter att ha hittat BLS på internet och läst mer om våra lösningar av hantering av däcksatser bestämde Jafor B...

Hyllställ

Effektivt och flexibelt system som sparar utrymme.

Läs mer

Grenställ

Ett system som är avsett för lättare långgods, rör och brädor, men anpassas efter dina behov.

Läs mer