Grenställ

Idealiskt för långgods

Vårt grenställ är avsett för lättare lagring av långgods till exempel rör och virke. Systemet kan anpassas helt efter dina lagringsbehov.

Anpassas efter behov

Systemet kan skräddarsys med antal pelare, stagsektioner och lastarmar – enkelsidigt eller dubbelsidigt med olika belastningskapacitet, djup och höjd. Det passar lika bra inomhus som utomhus och kan enkelt byggas om, kompletteras och byggas ut enligt önskemål. De är även enkla att montera efter leverans. Men varje lager har sina specifika utmaningar – fråga oss gärna om tips och råd för att hitta en lösning som passar just dig.

Stabil och hållbar konstruktion

Vårt materialställ består av en stabil och hållbar konstruktion med skruvade armar bestående av varmvalsade IPE profiler. Stället är även försätt med diagonalstag som ger maximal stabilitet. Armarna går enkelt flytta i höjdled för att anpassa höjd efter lagringsbehov. Vi erbjuder materialställ för både inomhus och utomhusbruk. För ställen utomhus används färg anpassad för utomhusbruk.

Brett sortiment av tillbehör

Vi erbjuder ett stort urval av olika tillbehör som gör att grenstället enkelt kan anpassas efter behov och användningsområde. Använd gärna våra justerbara avdelare som enkelt fästes på ställets arm eller fot. För lagring av mindre gods och/eller volymgods erbjuder vi även bär-/hyllplan.

En säkerförvaring

Till våra materialställ erbjuder vi även ändstopp som placeras längst ut på ställets armar. Ändstoppet förhindrar materialet att trilla ur stället vilket leder till en säker förvaring och hantering av godset.

Tak och extra långa armar

Våra grenställ har många olika användningsområden och går att anpassa efter lagringsbehovet. För virkesförvaring utomhus erbjuder vi grenställ försedda med eller utan tak. Taket dimensioneras enligt angiven snözon och konstruktionen består av takkonsoler, träreglar eller Z-lättbalksprofiler, takplåt samt nockbeslag. Lutningen på taket i standardutföring är 5 grader.

Mobila grenställ

För att öka utnyttjandegraden i en befintlig lokal kan en installation av mobila system vara ett kostnadseffektivt alternativ. Våra mobila grenställ klarar längder upp till 50 m och laster om 500 ton. Enheterna manövreras med fjärrkontroll på trucken eller med enkel knapptryckning. Öppningstiden är ca 35 sek.

För en säker arbetsplats

Som du säkert vet ska alla lagersystem kontrolleras årligen av en behörig besiktningsman, vilket vi gärna hjälper dig med. Vill du veta mer om besiktningar? Läs mer om detta på sidan besiktning eller kontakta oss så svarar vi på dina frågor. Du när oss enklast via chatt, telefon eller mail.

Säkerhetskrav
BLS grenställ uppfyller alla säkerhetskrav enligt Svensk Standard SS2643 (INSTA 253) och den Europeiska leveranstörskoden FEM 10.2.09, som bland annat innehåller anvisningar för dimensionering.

Frågor och svar

Vi har nu samlat de vanligaste frågorna och svaren rörande grenställ nedan. Hittar du inte svaret? Tveka inte på att kontakta oss!

 • Ett grenställ är fördelaktigt för hantering av lång gods eller annat material som är svårhanterat i ett pallställ.

 • Längden är i stort sett obegränsad. Men förhåller sig till vikten på gods och sektionsbelastningen.

 • Ja det gör vi.

 • BLS kan erbjuda en hålbildning på 100mm eller 200mm c/c mellan armarna på höjden. Utöver det, förhåller sig antalet armar till höjd på stolpe och maxbelastning på stolpen.

 • Grenstället måste vara anpassat för utomhusmiljö för att placeras ute. Vi erbjuder grenställ för utomhusbruk så tveka inte på att kontakta oss så berättar vi mer för dig.

 • Ja det gör vi

 • Optimalt underlag är betong, men BLS har möjlighet erbjuda grenställ som kan placeras på asfalt. Kontakta oss gärna för mer information.

 • Nej du ska inte fästa ett grenställ i väggen.

 • Ett grenställ är fördelaktigt för hantering av lång gods eller annat material som är svårhanterat i ett pallställ.

 • Längden är i stort sett obegränsad. Men förhåller sig till vikten på gods och sektionsbelastningen.

 • Ja

 • BLS kan erbjuda en hålbildning på 100mm eller 200mm c/c mellan armarna på höjden. Utöver det, förhåller sig antalet armar till höjd på stolpe och maxbelastning på stolpen.

 • Ja, vi har möjlighet att erbjuda grenställ för utomhusbruk.

 • Ja detta är något vi erbjuder

 • Optimalt underlag är betong, men BLS har möjlighet erbjuda grenställ som kan placeras på asfalt. Önskar du att placera ditt grenställ på asfalt, tveka inte at kontakta någon av våra säljare så hjälper de er med ytterligare information

 • Nej du ska inte fästa ett grenställ i väggen.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/blsabse/blsab.se/wp-content/themes/bls-theme/components/acf/page-case-contact-form.php on line 14

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/blsabse/blsab.se/wp-content/themes/bls-theme/components/acf/page-case-contact-form.php on line 15

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Case: Senaste

  Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kom...

  Hyllställ

  Effektivt och flexibelt system som sparar utrymme.

  Läs mer

  Grenställ

  Ett system som är avsett för lättare långgods, rör och brädor, men anpassas efter dina behov.

  Läs mer