Hyllsystem, Hyllställ och Lagerhyllor

Hyllsystem och lagerhyllor med flexibla hyllställ som sparar utrymme

Vårt kompletta sortiment av lagerhyllor passar lika bra till butikslagret och arkivet som till bilverkstaden. Oavsett om du behöver lagra varor på pall eller hantera småvaror på en lagerhylla så har vi flexibla lagersystem och förvaringssystem som sparar utrymme. Vi ser till att din lagerhantering blir så effektiv som möjligt med lättanpassade tillbehör.

Vårt standardsortiment av lagerhyllor

I vårt standardsortiment erbjuder vi lagerhyllor i höjderna 2100mm, 2500mm och 2900mm. Standardbredden på våra lagerhyllor är 1000mm och 1300mm. Djupet på hyllan går sedan att anpassa mellan 300-600mm efter behov. Våra hyllställ har en max sektionslast på 1500kg. Vi gör även hyllställ i special höjder. Hör av dig till oss för mer information.

Hyllsystems start och påbyggnadssektioner

Våra hyllsystem går även köpa i start- och påbyggnadssektioner i höjderna 2100mm och 2500mm med en bredd på 1000mm. I våra startsektioner ingår ett komplett hyllsystem med ryggkryss.

Täta gavlar i hyllsystemet

Förutom möjligheten att välja storlek på hyllsystemet går det välja om du vill täcka systemets sidor med gavelplåt och ryggplåt eller låta sidorna vara öppna genom att välja gavelstagsplåtar och ryggkryss istället. Ett hyllsystem med täta sidor är bra vid lagring av mindre produkter eftersom det hindrar produkterna att ramla ner från hyllorna.Väljer du sidor av gavelplåt och ryggplåt till finns möjligheten att komplettera stället med ett dörrpaket i efterhand för att  skapa ett låsbart plåtskåp. Vi erbjuder även  dörrsektioner som är komplett paket med hyllor, sido- och ryggplåtar i höjden 2100 mm.

Hyllplan i vårt hyllsystem är anpassade efter lagringsbehovet

Till våra hyllställ erbjuder vi hyllplan som klarar belastningar från 75kg utbredd last upp till 200kg utbredd last per hyllplan för hyllställ med öppna gavlar och ryggkryss. För hyllställ med en hyllbredd på 1000mm erbjuder vi även tillbehöret förstärkningsskena som levereras i galvaniserat utförande och som ger en möjlighet att öka belastningen med 50kg utbredd last på varje hyllplan det används på. Hyllplanen går även enkelt att anpassa efter lagringsbehov då hyllplanen enkelt går att justera 50mm i höjd.

Hyllsystemets Standardkulörer

Våra hyllsystem levereras i galvaniserat utförande alternativt stolparna i blå pulverlack (RAL 5007) och hyllplan samt övriga tillbehör i grå pulverlack (RAL7035). Precis som våra pallställ erbjuder vi även hyllsystem i andra kulörer, detta offereras då som tillval.

Tillbehör utefter lagringsbehov

Vi erbjuder ett brett sortiment av tillbehör till våra hyllsystem för möjlighet till att anpassa systemen efter ditt lagringsbehov. Vi erbjuder bland annat draglåda som klarar 25 kg utbredd last och delningsplåtar i höjder mellan 100-300 mm och djup 300-600 mm.

Lagring på detaljnivå i våra lagerhyllor

Vi erbjuder även ett stort sortiment hyll- och logistikanpassade lagerlådor i olika storlekar. Smådelslådorna finns i flera djup och bredder och har spår för avdelare. Lådorna lagerförs endast i blå färg. Smådelslådorna finns i ett flertal olika djup och bredder och har spår för avdelare så vill du kan lådorna förses med tillbehören transparenta avdelare som bibehåller ett bra ljusinsläpp och lådstopp för ergonomiska plockning och siktöppning för god översikt. Självklart är lådornas material miljöanpassat och återvinningsbart. Lådorna är staplingsbara för kompakt, plastbesparande transport.

Mobila hyllställ och lagerhyllor

Ett av de mest effektiva sätten att utnyttja lagrets fulla dimensioner är att använda sig av mobila hyllställ som finns i både manuellt och elektriskt utförande. De mobila hyllställen är golvbaserade med skenor och kan byggas på med flera enheter. Tätlagring ger ökad säkerhet jämfört med andra alternativ.

Hyllställ i flera våningar

Över våra hyllställ går det även att bygga ett fristående entresol för att utnyttja den befintliga lagerytan.  Läs mer om detta här eller kontakta oss så berättar vi mer för dig.

Utveckling och tillverkning av vår lagerhylla

Vår lagerhylla är framtagen och utvecklad i vår fabrik i det småländska Kulltorp. Genom vår egen produktion kan vi säkerhetsställa hög kvalité och snabba leveranser då vi har full kontroll från utvecklingen av produkterna till utleverans och montage.

För en säker arbetsplats

Som du säkert vet ska alla lagersystem kontrolleras årligen av en behörig besiktningsman, vilket vi gärna hjälper dig med. Vill du veta mer om besiktningar? Läs mer om detta på sidan besiktning eller kontakta oss så svarar vi på dina frågor. Du när oss enklast via chatt, telefon eller mail.

Säkerhetskrav
BLS lagerhyllal METRO uppfyller alla säkerhetskrav i den nordiska standarden INSTA 251 samt i SS 2241.

Frågor och svar

Vi har nu samlat de vanligaste frågorna och svaren rörande pallställ nedan. Hittar du inte svaret? Tveka inte på att kontakta oss!

  • Vi erbjuder hyllställ i galvaniserat eller lackat utförande. I lackat utförande är stolparna blå lackerade och hyllplanen gråa.

  • Självklart, vi löser alla typer av specialfärger. Inkom med din RAL kod så ordnar vi det. Kontakta oss gärna så tar vi det vidare därifrån!

  • Vi erbjuder hyllplan i 300mm,400mm,500mm och 600mm djup & 1000mm eller 1300mm breda.

  • Vår hyllställssektion kan lastas med max 1500kg. Hur mycket last hyllorna i ditt hyllställ klarar beror sedan på vilken typ av hyllplan du har. Vi erbjuder två modeller av hyllplan, en modell som klarar 150kg/hyllplan och en som klarar 200kg/hyllplan.

  • Om det förekommer truckkörning vid ställaget ska hyllstället bultas i golv.

  • Absolut, våra hyllställ kan monteras såväl i kalla som varma utrymmen.

  • Ja det gör vi, vi erbjuder tillbehör för att göra förvaringen i hyllställ mer effektiv. Besök gärna vår webbshop och ser vårt utbud av lagerlådor, delingsplåtar, hyllplan, draglådor och andra tillbehör.

  • Man ska besiktiga all lagerinredningen årligen. Läsa mer och boka din besiktning här.

Dokument

Hyllställ

Effektivt och flexibelt system som sparar utrymme.

Läs mer

Grenställ

Ett system som är avsett för lättare långgods, rör och brädor, men anpassas efter dina behov.

Läs mer