Pallställ

Flexibla pallställ oavsett bransch och storlek.

Varje lager har sina egna styrkor och utmaningar och därför är det viktigt att hitta en bra lösning som passar för just ditt lager.  Förvaring av gods ska vara en säker arbetsplats för dina medarbetare samtidigt som det ska vara ekonomiskt hållbart.

Pallställ för alla lager, stora som små

Vårt pallställ CITY är tillverkat för mesta möjliga flexibilitet och effektiv logistik vid godshantering oavsett bransch. Systemet kommer med ett komplett program av tillbehör, samt start- och påbyggnadssektioner, och kan därför anpassas till alla möjliga lager – stora som små. Allteftersom behoven ändras kan kompletta sektionssatser beställas som innehåller allt för att kunna bygga vidare där den förra sektionen slutade.

Gavlar med maxlast på 18 ton

Lagerhyllorna levereras med galvaniserade pallställsgavlar och finns i ett stort antal höjder och djup. Balkar och andra tillbehör är rödlackerade i färgen RAL 2002. Gavlarna finns i olika utföranden och klarar maxlaster mellan 8 och 18 ton.

Oändligt med möjligheter

Med en egen produktion finns möjligheten att anpassa våra lösningar efter dina produkter och behov. Vår standardkulör på balkar och tillbehör är röd (RAL 2002) men med en egen lackering finns möjlighet lackera i din egen profilfärg. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för just dig och ditt lager.

Lösningar för specifika produkter och behov

Vi erbjuder en mängd antal olika tillbehör till våra pallställ vilket ger möjligheten att anpassa ställagen efter vad som ska förvaras i dem.  I vårt sortiment finns lösningar för exempelvis förvaring av fat, kabeltrummor och för mindre plockgods som inte förvaras i pall. Det finns även möjligheten att anpassa ställagen med utdragenheter som ger ett ergonomisk och effektivt plock. Vi är också vana vid att göra speciallösningar för specifika produkter eller behov, tveka inte att kontakta oss så hittar vi lösningar tillsammans.

Mobila pallställ

Ett system av mobila pallställ klarar längder upp till 50 m och laster om 500 ton. Enheterna manövreras med fjärrkontroll på trucken eller med enkel knapptryckning. Öppningstiden är ca 35 sek. Mobila pallställ fungerar bäst där kravet på tillgänglighet är något lägre och behovet av lagringstäthet är högt. Många av våra anläggningar är exempelvis monterade i kyl-/frysmiljö.

Bra och tydligt märksystem för pallställage

För att material lätt ska hittas och placeras kan pallarna och pallställen utrustas med lagermärkning. Är du intresserad av att märka upp ditt lager? Läs gärna mer om detta eller beställ på vår webbshop. Vid planeringen är det viktigt att ha i åtanke hur systemet ska användas och i vilken miljö det ska vara för ett lyckat resultat. Vill du att vi hjälper dig att välja rätt, kontakta oss gärna via telefon, mail eller skriv till oss i chatten.

Egen utveckling och tillverkning

Våra pallställ är utvecklade och tillverkade i vår fabrik i det småländska Kulltorp. De lackerade detaljerna lackas i vår alldeles egna produktion för att sedan packas och skickas iväg direkt till våra kunder.

Pallställ för en säker arbetsplats

Som du säkert vet ska alla lagersystem kontrolleras årligen av en behörig besiktningsman, vilket vi gärna hjälper dig med. Vill du veta mer om besiktningar? Läs mer om detta på sidan besiktning eller kontakta oss så svarar vi på dina frågor. Du när oss enklast via chatt, telefon eller mail.

Skydd ska finnas vid risk för ras och påkörning

Enligt svensk standard SMS2240 är rasskydd ett krav i de lager där personal jobbar i direkt anslutning till pallstället. Genom att fästa rasskydd på pallställets baksida förhindrar man gods från att falla ner och orsaka person- eller materialskador. Rasskyddet kan användas i alla typer av lager då systemet bygger på sex standardsektioner som i stort sett kan anpassas med skräddarsydda mått till alla moderna hyllsystem. Det är tillverkat av högsta kvalitet och konstruerat för att klara de mest krävande miljöerna. Om en påkörning kan medföra risker ska även ställagen utrustas med påkörningsskydd. Vi erbjuder påkörningsskydd i olika varianter som ger dig den tryggheten som du behöver på ditt företag. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att se till att ditt pallställ är rätt utrustat.

Säkerhetskrav
BLS pallställ uppfyller kraven enligt europeiska standard SS-EN 15512, SS-EN 15620, SS-EN 15629 och SS-EN 15635.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Case: Senaste

Maximera lagerytan för bättre materialflöde

När Engtex byggde Europas modernaste produktionsanläggning inom textiltillverkn...

Hyllställ

Effektivt och flexibelt system som sparar utrymme.

Läs mer

Grenställ

Ett system som är avsett för lättare långgods, rör och brädor, men anpassas efter dina behov.

Läs mer