Pallställ

Flexibla pallställ oavsett bransch och storlek.

Varje lager har sina egna styrkor och utmaningar och därför är det viktigt att hitta en bra lösning som passar för just ditt lager.  Förvaring av gods ska vara en säker arbetsplats för dina medarbetare samtidigt som det ska vara ekonomiskt hållbart.

Pallställ för alla lager, stora som små

Vårt pallställ CITY är tillverkat för mesta möjliga flexibilitet och effektiv logistik vid godshantering oavsett bransch. Systemet kommer med ett komplett program av tillbehör, samt start- och påbyggnadssektioner, och kan därför anpassas till alla möjliga lager – stora som små. Allteftersom behoven ändras kan kompletta sektionssatser beställas som innehåller allt för att kunna bygga vidare där den förra sektionen slutade.

Gavlar med maxlast på 18 ton

Lagerhyllorna levereras med galvaniserade pallställsgavlar och finns i ett stort antal höjder och djup. Balkar och andra tillbehör är rödlackerade i färgen RAL 2002. Gavlarna finns i olika utföranden och klarar maxlaster mellan 8 och 18 ton.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Oändligt med möjligheter

  Med en egen produktion finns möjligheten att anpassa våra lösningar efter dina produkter och behov. Vår standardkulör på balkar och tillbehör är röd (RAL 2002) men med en egen lackering finns möjlighet lackera i din egen profilfärg. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för just dig och ditt lager.

  Pallställ lösningar för specifika produkter och behov

  Vi erbjuder en mängd antal olika tillbehör till våra pallställ vilket ger möjligheten att anpassa ställagen efter vad som ska förvaras i dem.  I vårt sortiment finns lösningar för exempelvis förvaring av fat, kabeltrummor och för mindre plockgods som inte förvaras i pall. Det finns även möjligheten att anpassa ställagen med utdragenheter som ger ett ergonomisk och effektivt plock. Vi är också vana vid att göra speciallösningar för specifika produkter eller behov, tveka inte att kontakta oss så hittar vi lösningar tillsammans.

  Mobila pallställ

  Ett system av mobila pallställ klarar längder upp till 50 m och laster om 500 ton. Enheterna manövreras med fjärrkontroll på trucken eller med enkel knapptryckning. Öppningstiden är ca 35 sek. Mobila pallställ fungerar bäst där kravet på tillgänglighet är något lägre och behovet av lagringstäthet är högt. Många av våra anläggningar är exempelvis monterade i kyl-/frysmiljö.

  Bra och tydligt märksystem för pallställage

  För att material lätt ska hittas och placeras kan pallarna och pallställen utrustas med lagermärkning. Är du intresserad av att märka upp ditt lager? Läs gärna mer om detta eller beställ på vår webbshop. Vid planeringen är det viktigt att ha i åtanke hur systemet ska användas och i vilken miljö det ska vara för ett lyckat resultat. Vill du att vi hjälper dig att välja rätt, kontakta oss gärna via telefon, mail eller skriv till oss i chatten.

  Egen utveckling och tillverkning

  Våra pallställ är utvecklade och tillverkade i vår fabrik i det småländska Kulltorp. De lackerade detaljerna lackas i vår alldeles egna produktion för att sedan packas och skickas iväg direkt till våra kunder.

  Garanti

  Brännehylte Lagersystem lämnar 5 års konstruktions- och funktionsgaranti på Pallställ, Hyllställ och Djupstapling.Därutöver, om sammanhängande årliga besiktningar genomförs av  BLS godkänd besiktningsman, förlängs garantitiden efter 5 år löpande med 1 år så länge de årliga besiktningarna fortgår.  Mer information om vår garanti hittar du här.

  Pallställ för en säker arbetsplats

  Som du säkert vet ska alla lagersystem kontrolleras årligen av en behörig besiktningsman, vilket vi gärna hjälper dig med. Vill du veta mer om besiktningar? Läs mer om detta på sidan besiktning eller kontakta oss så svarar vi på dina frågor. Du när oss enklast via chatt, telefon eller mail.

  Skydd ska finnas vid risk för ras och påkörning

  Enligt svensk standard SMS2240 är rasskydd ett krav i de lager där personal jobbar i direkt anslutning till pallstället. Genom att fästa rasskydd på pallställets baksida förhindrar man gods från att falla ner och orsaka person- eller materialskador. Rasskyddet kan användas i alla typer av lager då systemet bygger på sex standardsektioner som i stort sett kan anpassas med skräddarsydda mått till alla moderna hyllsystem. Det är tillverkat av högsta kvalitet och konstruerat för att klara de mest krävande miljöerna. Om en påkörning kan medföra risker ska även ställagen utrustas med påkörningsskydd. Vi erbjuder påkörningsskydd i olika varianter som ger dig den tryggheten som du behöver på ditt företag. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att se till att ditt pallställ är rätt utrustat.

  Säkerhetskrav
  BLS pallställ uppfyller kraven enligt europeiska standard SS-EN 15512:2020, SS-EN 15620, SS-EN 15629 och SS-EN 15635.

  Frågor och svar

  Vi har nu samlat de vanligaste frågorna och svaren rörande pallställ nedan. Hittar du inte svaret? Tveka inte på att kontakta oss!

  • I de flesta fall behöver du utrusta ditt pallställ med någon form av skydd. Detta är dock olika beroende på vilket typ och utformning ditt lager har.
   Vill du veta mer? Kontakta oss då gärna så berättar vi mer för dig. Du kan även läsa mer om vilka lagar och regler som gäller för ditt pallställ på vår sida om besiktning.

  • Vi erbjuder ett brett utbud av tillbehör till ditt pallställ. Om du vill kan du spana in en stor del av vårt sortiment på vår webbshop klicka här för att komma dit.
   Saknar du något eller vill du veta mer? Kontakta oss då gärna så hjälper vi dig att anpassa ditt pallställ till de produkter du tänker förvara i stället.

  • Enligt arbetsmiljölagen ska det finnas påkörningsskydd där det finns risk att köra på ställaget. Detta innebär att påkörningsskydd ska finnas där det förekommer mekaniska in-och utlastning med truck eller annan liknande utrustning. Det behöver alltså inte finnas vid exempelvis manuellt handlastande av material i ställaget.

  • Man ska besiktiga all lagerinredningen årligen. Läsa mer och boka din besiktning här.

  • Det är viktigt att tänka på vad som ska förvaras i ditt pallställ och hur tungt godset är. Pallställ är väldigt flexibla, det finns många tillbehör som gör att de kan anpassa efter lagringsbehovet. Pallställets gavlar och balkar klarar dock bara upp till en viss belastning beroende på vilken maxlast du väljer att köpa. Det gör att det kan vara bra att fundera ut innan hur tungt du kommer behöva lasta ditt pallställ.

  • Ja, skadade komponenter är okej att byta ut. Skadade bärande delar ska bytas ut omedelbart eftersom det utgör en säkerhetsrisk. De delar på pallstället som inte är skadat behöver inte bytas ut.

  • Eftersom du enkelt kan justera balkarna i höjdled kan du själv bestämma vilken höjd det ska vara mellan de bärande nivåerna. Detta gör att det inte är höjden på pallarna som lär vara ett problem utan maxlasten i pallstället och att höjden på gavlarna är tillräckligt höga.

  • I vårt lagerförda standardsortiment erbjuder vi gavlar upp till 12 meter. Vi har dock möjlighet att tillverka högre gavlar, kontakta gärna någon av våra säljare för mer information.

  Dokument


  Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/blsabse/blsab.se/wp-content/themes/bls-theme/components/acf/page-case-contact-form.php on line 14

  Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/blsabse/blsab.se/wp-content/themes/bls-theme/components/acf/page-case-contact-form.php on line 15

  Kontakta mig

  Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

   Case: Senaste

   Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

   Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kom...

   Hyllställ

   Effektivt och flexibelt system som sparar utrymme.

   Läs mer

   Grenställ

   Ett system som är avsett för lättare långgods, rör och brädor, men anpassas efter dina behov.

   Läs mer