Virkesställ

Smartare lagringssystem
för virke

Vi har flera smarta lätthanterliga lagersystem för virke. Vi levererar antingen kompletta nyckelfärdiga lösningar med lagerinredningentresol eller lösningar som kompletterar ert befintliga system.

Förvaring av längre virke

Virkesställ används vid förvaring av längre virke, stället ger en överskådlig och platssparande förvaring som är enkel att fylla på.  Systemen kombinerar lagring på liten yta med möjlighet till styck plockning för att få en så ytsnål lösning som möjligt anpassas stället efter de virkespaket som ska förvaras och hanteras.

Lätt att hantera oavsett längd och form

Virket och paketen hanteras på rullar som är integrerade i speciella bärbalkar, detta gör att även virke med varierande längd och form kan lagras på samma ställe. Rullarna underlättar hantering av virket då det enkelt rullas ut och in. Systemet går även smidigt att ändra och komplettera. För att utnyttja takhöjden på bästa sätt går det lätt att bygga på systemet med entresol.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Lackera i din egna profilfärg

  Gavlarna och virkesrullarna levereras i galvat utförande för en ökad hållbarhet och livslängd. Frontbalken pulverlackeras i röd (RAL 2002) men med en egen lackering finns möjlighet lackera i din egen profilfärg. Vid användning av stället utomhus lackas frontbalken med UV- färg. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för just dig och ditt lager.

  Frontbalk med ratt

  För en effektiv och säker förvaring och lagring av virke är vår frontbalk försedd men en ratt som gör det möjligt att låsa första rullen i stället. Genom att låsa rullen hindrar den virkespaketet från att rulla ur ställaget när endast enstaka brädor ska plockas ut ur stället.

  Kundanpassade lösningar

  För att göra förvaringen och lagringen av virke av hel- och halvpaket så enkel och ytsnål som möjligt anpassar vi ställens höjd och längd efter lagringsbehovet. Sektionsbredden på ställaget är 1200mm. Antalet virkesrullar i virkesstället anpassas efter dina virkespaketets längd och vikt.

  Start och påbyggnadssektioner

  Vi erbjuder även virkesställ i start och påbyggnadssektioner med plats för förvaring i tre eller fyra fack. Det går på så vis enkelt att köpa en startsektion och komplettera med det antal påbyggnadssektioner som behövs.

  Entresol för extra förvaring

  Många av våra kunder väljer att bygga på systemet med entresol för förvaring av lättare material så som isolering med mera. Entresolet förses med räcken, grindar och trappor för en enkel hantering av godset.  Vi har även ett brett utbud av tillbehör som gör förvaringen på entresolet anpassat efter behov. Exempelvis kan planet förses med en rutschkana som ger en enkel nedtagning av godset från entresolet.

  Utveckling och tillverkning

  Våra virkesställ är framtagna och tillverkade i vår fabrik i det småländska Kulltorp. Ställens grund bygger på våra pallställ som vi utvecklat och tillverkat i över 30år. Front och lättbalken i virkesstället är dock framtaget specifikt för virkeshanteringen i stället. Genom vår egen produktion kan vi säkerhetsställa hög kvalité och snabba leveranser då vi har full kontroll från utvecklingen av produkterna till utleverans och montage av produkterna.

  För en säker arbetsplats

  Som du säkert vet ska alla lagersystem kontrolleras årligen av en behörig besiktningsman, vilket vi gärna hjälper dig med. Vill du veta mer om besiktningar? Läs mer om detta på sidan besiktning eller kontakta oss så svarar vi på dina frågor. Du när oss enklast via chatt, telefon eller mail.

  Säkerhetskrav
  BLS virkesställ uppfyller den europeiska standarden för virkesställ, med beteckning SS-EN 15635.

  Kontakta mig

  Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

   Byggmax-Lagring av virke

   CASE
   BLS har fått äran att leverera lagerinredning till byggvarukedjan Byggmax. Totalt har BLS levererat bland annat list- och virkesställ till totalt 35 Byggmaxbutiker. Listställen placeras ofta 4 sektioner i följd med möjlighet för lagring under ställen. Listställen är även utrustade med avdelare för att enkelt hålla isär godset och minska risken för ras.

   Frågor och svar

   Vi har nu samlat de vanligaste frågorna och svaren rörande virkesställ nedan. Hittar du inte svaret? Tveka inte på att kontakta oss!

   • Virkesställets längd anpassas utifrån längden på virkespaketen som ska förvaras i ställaget. Virkesställ är därför en kundanpassad lösning.

    Vill du veta mer? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig!

   • Sektionerna i virkesstället har en bredd på 1200mm

   • Ja vi kan bygga entresol på virkesstället. Dessa kan anpassas med trappor, räcken grindar och rutschkana.

   • Ja, detta är en lösning som kundanpassas kontakta därför gärna någon av våra duktiga säljare eller fyll i formuläret ovan om du vill veta mer

   • Ja, vid förvaring på asfalt i anpassar vi stället med asfaltsplattor.

   • Ja vi har ett ratt med lås på första balken.

   • Ja det kan vi gör, vi erbjuder 4 olika varianter av jiggar

   Dokument

   Hyllställ

   Effektivt och flexibelt system som sparar utrymme.

   Läs mer

   Grenställ

   Ett system som är avsett för lättare långgods, rör och brädor, men anpassas efter dina behov.

   Läs mer