Hoppa till innehållet
1

Skalning och effektivisering med däckställ

När RLL Rad-Lagerlogistik flyttade till sin nya lokal utanför Düsseldorf, handlade det inte bara om att byta adress utan också att skala upp verksamheten. Med en ny, mer kostnadseffektiv byggnad, i kombination med en effektiv lagringsmetod med däckställ kan de nu hantera ett flöde på 1000 däcksatser om dagen.

Effektiv hantering under högsäsong

RLL Rad-Lagerlogistik stod inför en betydande utmaning: att bibehålla snabbhet och effektivitet i sin dagliga verksamhet, särskilt under högsäsongen då flödet av däck ökar. Med tusentals däcksatser i rörelse varje dag var det av yttersta vikt att hitta en lösning som kunde hantera denna höga aktivitet utan att kompromissa med effektiviteten.

1

Smart lagerlösning för en effektiv process

För att möta denna utmaning levererade BLS en däckställslösning som klarar av att hantera en volym på 20 000 däcksatser, uppdelade mellan SUV- och personbilsdäck. En nyckelfördel med dessa ställ är att däcken organiseras i set om fyra, vilket erbjuder en tydlig översikt där varje set motsvarar en uppsättning till en bil. Dessutom eliminerar ställets utformning behovet av manuell hantering, då däcktruckar används för att effektivisera processen och ytterligare öka effektiviteten i lagret.

Läs mer om våra lösningar för lagring däck

Välkommen att kontakta mig

Har du frågor och funderingar kring hur vi kan hjälpa dig eller vill du kanske bara säga hej? Kontakta mig gärna så kan jag berätta mer om leveransen till Voith, BLS och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt
Kontakta oss
Fredirck Böhme

Fredrick Böhme

Projektförsäljning

0370-30 50 06

fredrick@blsab.se

2

Om RLL Rad lagerlogistik

Sedan 2008 har familjeföretaget RLL Rad-Lagerlogistik Potz etablerat sig i industriområdet Ratingen-Tiefenbroich utanför Düsseldorf, Tyskland och har vuxit till att bli en ledande regional aktör inom däckförvaring. De erbjuder tjänster som inkluderar lagring, inspektion och transport av sommar- och vinterhjul. Med en kundkrets som omfattar några av de största aktörerna inom bilindustrin, inklusive märken som Mercedes-Benz, Aston Martin, Porsche, Volkswagen och Volvo, har RLL Rad-Lagerlogistik Potz bekräftat sin ställning som en specialiserad och pålitlig partner inom hjul- och däckförvaring.

Närbild Däck I Däckställ

Hållbar lagerinredning

Vill du optimera företagets utrymme med smart lagerinredning? Välkommen till oss på BLS. Vi erbjuder inte bara en bred och genomtänkt palett av lagersystem och förvaringslösningar – vi skapar lösningar som gör verklig skillnad. Varje lagersystem är noggrant utformat och tillverkat för att möta och överträffa alla gällande krav och standarder. Tillverkningen sker i vår egen fabrik i hjärtat av Småland.

Utforska vårt utbud av lagerinredning
BLS 211021 264

BLS är med dig från dag 1

Vi vet. Det är mycket att förhålla sig till när man investerar i ett nytt lagerflöde. Vi kan hjälpa dig från dag 1 och vi ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion. När det är dags för installation så bygger våra utbildade installatörer upp ditt nya lagersystem. Du behöver alltså inte ha koll på säkerhetsstandarder och krav, det ordnar vi

Läs mer om hur vi arbetar

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Har du frågor och funderingar eller vill du kanske bara säga hej? Vad det än må vara lovar vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig. Fyll i formuläret med dina uppgifter, så hör vi av oss inom kort.