Hoppa till innehållet
Mer Balk

Lagerinredning för säker arbetsmiljö

Stort, starkt och tryggt

När en av Europas största bilkedjor Bilia letade leverantör till deras däckcenter i Malmö föll valet på oss. ”Det mest avgörande för oss var säkerheten för alla medarbetare. Det ihop med BLS egen tillverkning och möjligheten för oss att påverka gjorde dem till det självklara valet.”

Däckstaplare

En säkrare arbetsplats

Med ett lager på 1 500 m² och en inlastningshöjd på nästan 6,5 m var kriterierna att maxa utrymmet, men framförallt att garantera säkerheten för alla medarbetare som dagligen hanterar systemet. Ett mobilt däckställ som klarar laster om 500 ton med kapacitet på 40 000 däck blev lösningen. Däckstapling och gaffelmonterad kamera bidrog till att underlätta in- och utlastningen. Varje däckplats är dessutom utrustad med tre armar för maximal stabilitet och säkerhet. Med lite bredare truckgångar ökade vi säkerheten ytterligare samtidigt som ledtiderna blev kortare – något som har varit avgörande för Bilia.

Däckställ

Ovärderligt med egen tillverkning

”Vi tittade på många olika lagersystem innan vi bestämde oss. Anledningen till att valet föll på BLS var mycket tack vare att vi kunde maxa kapaciteten i vår lagerlokal och samtidigt minimera den manuella hanteringen. Dessutom är BLS inte enbart en återförsäljare av lagersystem utan en tillverkare. Vi har därför haft väldigt stor möjlighet att påverka utformningen vilket har varit ovärderligt. Men det mest avgörande för oss var säkerheten med tanke på att det är stort system vi hanterar med många medarbetare och intensiva arbetstoppar.”

Välkommen att kontakta mig

Har du frågor och funderingar kring hur vi kan hjälpa dig eller vill du kanske bara säga hej? Kontakta mig gärna så kan jag berätta mer om leveransen till Voith, BLS och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt
Kontakta oss
Fredirck Böhme

Fredrick Böhme

Projektförsäljning

0370-30 50 06

fredrick@blsab.se

Bilia

Om Bilia

Bilia är en av Europas största bilkedjor med över 100 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. De erbjuder bilförsäljning, service och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde.

Däcklager

Hållbar lagerinredning

Vill du optimera företagets utrymme med smart lagerinredning? Välkommen till oss på BLS. Vi erbjuder inte bara en bred och genomtänkt palett av lagersystem och förvaringslösningar – vi skapar lösningar som gör verklig skillnad. Varje lagersystem är noggrant utformat och tillverkat för att möta och överträffa alla gällande krav och standarder. Tillverkningen sker i vår egen fabrik i hjärtat av Småland.

Utforska vårt utbud av lagerinredning
BLS 211021 264

BLS är med dig från dag 1

Vi vet. Det är mycket att förhålla sig till när man investerar i ett nytt lagerflöde. Vi kan hjälpa dig från dag 1 och vi ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion. När det är dags för installation så bygger våra utbildade installatörer upp ditt nya lagersystem. Du behöver alltså inte ha koll på säkerhetsstandarder och krav, det ordnar vi

Läs mer om hur vi arbetar

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig