Hoppa till innehållet
Däckställ

Däckställ

BLS tillverkar däckställ för både små och stora lagervolymer – och allt däremellan. Hos oss hittar du även däcktruckar och tillbehör som skapar säkra och lättöverskådliga arbetsplatser. Och när vi ändå pratar om säkerhet –du vet väl att vi utför besiktningar och dokumenterar säkerheten för ditt lager och dina däckställ?

Vill du förvara däck?

Välkommen till oss på BLS! 

När du söker säkra förvaringslösningar för däck är ett tips att bekanta dig med BLS däckställ. Vi tillverkar robusta ställage för både stående och liggande däckförvaring, men också mobila däckställ som styrs antingen elektriskt eller med manuell vevdrift. Våra lösningar passar alla – från däcktillverkare, däckhotell och bilhandlare till mindre bilverkstäder.

Däcklager

Liggande däckförvaring – perfekt för stora lagervolymer

Behöver du lagra stora mängder däck? Liggande däckförvaring är den vanligaste lösningen. Vid liggande däckförvaring förvaras däcken på stadiga däckarmar. Du slipper manuell avplockning och använder en däcktruck för att hantera däcken. Snabbt, smidigt och säkert!

Se BLS-lösning levererad till Däckline
Däckställ

Fördelar med liggande däckförvaring

Att välja liggande däckförvaring innebär att du säkerställer snabb och enkel åtkomst, men det finns fler fördelar:

  • Ergonomisk och säker förvaring 
  • Perfekt lösning för däckhotell
  • Optimerad och utrymmesbesparande förvaring
  • Däcken är organiserade i set om 4, vilket ger en tydlig översikt där varje set motsvarar en uppsättning/bil
  • Anpassad utformning efter lokalens förutsättningar
  • Möjlighet att mobilanpassa däckförvaringen för att utnyttja golvytan maximalt
  • Ingen manuell hantering (däcktruck används)

Vill du prata däcklager/hjulförvaring?

Har du däck som behöver lagras effektivt, smart och utrymmessnålt? Hör av dig till oss så bestämmer vi en tid när vi kan ses. Vi ser utmaningar som möjligheter och är duktiga på att skapa skräddarsydda system för däckförvaring. Tillsammans med dig så skapar vi en lagerlösning som utnyttjar lokalytan maximalt utan avkall på säkerhet. Inte sällan påbörjar vi ritningsarbetet redan på plats hos er.

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån.

Kontakta oss
Fredirck Böhme

Fredrick Böhme

Projektförsäljning

0370-30 50 06

fredrick@blsab.se

Köp däcktrucken hos BLS

Däcktruckar för liggande däckförvaring
Har du valt liggande däckförvaring behöver du en däcktruck för att hantera däcken. Med hjälp av däcktrucken kan du förvara däck i höjdled. Våra däcktruckar har olika utrustningsnivå och genom tillval så kan du utrusta trucken så att den passar din verksamhet. Skyddstak och kamera är exempel på tillval som maximerar säkerheten och gör hanteringen smidigare.

 

Däcktruckar för stående däckförvaring
Har du valt stående däckförvaring? Då behöver du en annan typ av däcktruck än när däcken förvaras liggande. Vi erbjuder däcktruckar till alla våra system. Sortimentet består av handdragna och elektriska däcktruckar som anpassas för att passa ditt däcklager allra bäst.

BLS 191202 019 Web

Stående däckförvaring – perfekt när takhöjden är låg

När behovet av däckförvaring inte är så stort eller lokalen begränsas av takhöjden – då kan stående däckförvaring vara den bästa lösningen. Här plockar du däcken manuellt från hyllan. Stommen i vårt system för stående däcklagring utgörs av vårt populära pallställ. Du kan med andra ord anpassa förvaringslösningen helt efter ditt behov och efter lokalens förutsättningar.

Besiktning I Lager

När besiktade du ditt däckställ senast?

Enligt svensk lag så är företag ansvariga för att anställda arbetar i en säker miljö och med säker utrustning. Lagermiljön är inget undantag. Arbetsmiljöverket kräver att all arbetsutrustning regelbundet genomgår kontroller för att säkerställa deras säkerhet och funktion. Vet du om att vi på BLS gör sådana kontroller? Våra besiktningsmän är certifierade av RISE.

Lär dig mer om hur BLS hjälper dig med lagersäkerhet
Anderstorp

Säkra däckställ för en säker arbetsplats

Rasskydd och påkörningsskydd är viktiga tillbehör som dessutom är krav enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter när risk för påkörning eller ras finns. BLS rasskydd är utformade för att förhindra att däckras orsakar skador på människor, fordon och utrustning. Med hjälp av rasskydden kan du även på ett säkert sätt stapla höga vertikala grupper med däck och effektivt utnyttja lokalytan. Genom att installera påkörningsskydd minskar du risken för olyckor och skador som kan uppstå om ett fordon oavsiktligt kolliderar med en däckstapel, en vägg eller andra lagerstrukturer.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Har du frågor och funderingar eller vill du kanske bara säga hej? Vad det än må vara lovar vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig. Fyll i formuläret med dina uppgifter, så hör vi av oss inom kort.

Vanliga frågor om däckställ

Hur många nivåer klarar era däckställ i höjd?

Vi erbjuder däckställ med upp till 7 nivåer i höjd. Det som även är viktigt att ta hänsyn till vid köp av däckställ är höjd och lyfttkapacitet på trucken.

Vilka truckar erbjuder ni till era däckställ?

Vi erbjuder ett stort antal varianter av däcktruckar. Är du intresserad av att veta mer? Du hittar då de olika modellerna i däcktrucksbroschyren länkad nedan

Hur tungt går det lasta era däckställ?

Våra däckpinnar klarar en belastning på upp till 30kg/däck eller 120kg/däcksats.