Hoppa till innehållet

Rullbanor

Att kombinera ställage med rullbanor effektiviserar lagerflödet när du hanterar mycket gods. Trycklagring, genomlöp – we’ve got it all! Pallen är alltid redo för avhämtning men du behöver veta vilken metod som passar dig bäst. Eller så frågar du oss.

Rullbanor i ställaget är perfekt för pallgods

Har du hög omsättning av pallgods? Då kan pallställage med rullbanor vara rätt val. Rullbanor låter dig utnyttja lokalytan maximalt eftersom antalet truckgångar minimeras. BLS erbjuder rullbanor för genomlöp (FIFO) eller trycklagring (FILO). Oavsett metod så kan du vara trygg i det faktum att rätt gods alltid finns längst fram – redo för hämtning.

Rullbanor Pall

Fungerar en rullbana överallt?

Det korta svaret är ja, om vi avser ställage inomhus på betonggolv. Vi på BLS hjälper dig att anpassa rullbanelösningen efter ditt behov. Rullbanor i ställage är ett utomordentligt bra val när du hanterar stora volymer av samma typ av gods. Det går alldeles utmärkt att använda våra rullbanor i kyl- och fryslager.

Visste du att du får in fler pallplatser på samma yta som ett traditionellt pallställ? Helt enkelt därför antalet truckgångar reduceras.

Pallar I Rullbana

Gemensamma nämnare för genomlöp och trycklagring

Gemensamt för båda lagringsmetoderna är möjligheterna. Varken godsstorlek eller vikt har särskilt stor betydelse eftersom ställagen anpassas efter dina önskemål och behov av lagring. Vi anpassar lösningen efter vilken typ av truck som används vid avhämtningsplatsen. BLS lutande rullbanor ser till att godset alltid hamnar i hämtningsläge.  

Rullbanor

Genomlöp – perfekt för datummärkta varor

Om dina varor är datummärkta och har begränsad lagringstid är genomloppsställ att föredra. Här lagras pallarna enligt FIFO-principen (först in, först ut). Pallarna lastas in från ena sidan och hämtas ut från den andra. Transporten mellan in- och utlastning sker säkert med monterade bromsrullar som kontrollerar hastigheten.

BLS kan allt om rullbanor, FIFO och FILO

Behöver du en samtalspartner som kan allt om rullbanor, genomlöp och trycklagring? Varmt välkommen till oss på BLS. Vi tillverkar optimerade lösningar i vår småländska fabrik. Vi lyssnar gärna på dina önskemål och bestämmer en tid när vi kan besöka dig. Tillsammans med dig så skapar vi en lösning där ditt behov är i fokus. Inte sällan påbörjas ritningen redan på plats hos er.

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån.

Kontakta oss
BLS Personal 231005 0554 LOWRES

Filip Elmgren

Projektsäljare

0370-30 50 24

filip@blsab.se

Rullbana Truck

Trycklagring – perfekt när du har ont om golvyta

Trycklagring är djupstapling på rullar – perfekt när du har ont om golvyta. Här lagras pallarna enligt FILO-principen (först in, sist ut). Till skillnad från genomloppsstället sker in- och utlastning från samma sida. Detta innebär att du bara behöver en truckgång och att ställaget kan placeras mot en vägg. Du kan plocka gods från vilken nivå du vill och du kan stapla många pallar i djupled.

Besiktning I Lager

Serviceavtal inkl besiktning

Vill du vara säker på att BLS-ställaget levererar på bästa och säkraste sätt? Då kan du teckna serviceavtal! Besiktning och underhåll av ställagen en gång om året ingår i avtalet. Skulle något behöva justeras får du veta det genom medföljande åtgärdsplan. När vi har utfört eventuella åtgärder kan du luta dig tillbaka med vetskapen om att ställaget fortsätter att hålla samma höga säkerhetsnivå ytterligare ett år.

Lär dig mer om BLS serviceavtal
BLS 211021 264

BLS är med dig från dag 1

Vi vet. Det är mycket att förhålla sig till när man investerar i ett nytt lagerflöde. Vi kan hjälpa dig från dag 1 och vi ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion. När det är dags för installation så bygger våra utbildade installatörer upp ditt nya lagersystem. Du behöver alltså inte ha koll på säkerhetsstandarder och krav, det ordnar vi.

Läs mer om hur vi arbetar

Vanliga frågor om rullbanor

Vilka pallvarianter passar till BLS rullbanor?

Vårt system är kundanpassat och passar alla typer av pallvarianter. Viktigt att tänka på är att pallarna inte är trasiga utan är i gott skick. Dock så rekommenderar vi att inte använda engångspallar.

Vilka pallvikter klarar en Fifo/Lifo lösning?

Belastningen på systemet kan anpassas efter behov upp till 1500kg per pall

Kan jag montera Fifo/Lifo på asfalt?

Stället är endast godkänt för betonggolv och vi rekommenderar inte att montera på asfalt. Banorna monteras med ca 4% lutning och för att systemet skall fungera korrekt så får inte lutningen påverkas. Asfalt klarar vanligtvis inte lastkraven och det kan lätt bli sättningar.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Har du frågor och funderingar eller vill du kanske bara säga hej? Vad det än må vara lovar vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig. Fyll i formuläret med dina uppgifter, så hör vi av oss inom kort.