Hoppa till innehållet
Däckställ

Mobila däckställ

Är du i behov att maximera lagerytan på ditt däcklager är ett mobilt däckställ kanske precis det du söker. Med mobila däckställ kan du uttnyttja upp till 90% mer av lagringsytan i din lokal. Detta eftersom mobila däckställ minimerar antalet truckgångar och ytan kan därför användas nästan fullt ut. 

Fördelarna med mobilt däckställ

I ett mobilt däckställ packas däckställen tätt samman och eftersom systemet är rörligt behövs endast en truckgångar mellan lagringsplatserna. Det gör att systemet är perfekt för dig som är i behov av en hög lagringstäthet samtidigt som däcken är enkla att komma åt i ställaget. 

Mobilt Däckställ

Effektivisera din däckförvaring

I mobila däckställ är det lätt att förvara olika typer av personbilsdäck. Däckställen är utformade för att optimera användarvänligheten och säkerheten vid förvaring av däck i olika miljöer, såsom verkstäder, däckbutiker och däckhotell. Beroende på behovet kan enheterna anpassas både manuellt och elektriskt för att möta specifika krav.

Vill du prata mobila däckställ?

Har du däck som behöver lagras effektivt, smart och utrymmessnålt? Hör av dig till oss så bestämmer vi en tid när vi kan ses. Vi ser utmaningar som möjligheter och är duktiga på att skapa skräddarsydda system för däckförvaring. Tillsammans med dig så skapar vi en lagerlösning som utnyttjar lokalytan maximalt utan avkall på säkerhet. Inte sällan påbörjar vi ritningsarbetet redan på plats hos er.

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån.

Kontakta oss
Fredirck Böhme

Fredrick Böhme

Projektförsäljning

0370-30 50 06

fredrick@blsab.se

Däckline

Däckline maximerar förvaringen med mobila däckställ

Däckline har investerat i elektriskt drivna vagnar för att ytan i lokalen ska kunna utnyttjas maximalt. Enheterna är utrustade med däckställ i 7 nivåer vilket gör att ställaget möjliggör en förvaring på 4500 däcksatser, eller 18 000 däck.

Läs mer om lösningen levererad till Däckline

Vanliga frågor om mobila däckställ

Är mobila däckställ lämpliga för alla typer av däck, inklusive olika dimensioner och däcktyper?

Ja, våra mobila däckställ är utformade för att vara mångsidiga och passar för en rad olika däck, inklusive personbilsdäck, vanliga däck och SUV-däck. Dock är de inte lämpliga för traktor- eller lastbilsdäck

Finns det olika modeller eller typer av mobila däckställ att välja mellan, och hur väljer man den mest lämpliga för sitt företag?

Vi erbjuder en mångfald av mobila däckställ, inklusive både elektriskt och manuellt drivna enheter, samt alternativ för att hantera däck stående eller liggande. Valet mellan elektrisk eller manuell drift beror på önskad automatisering och tillgänglig budget, medan det stående eller liggande alternativet kan bero på ditt företags lagringsbehov och tillgängligt utrymme.

För att välja den mest lämpliga modellen rekommenderar vi att du överväger faktorer som din verksamhets storlek, typ av däck du arbetar med, arbetsflödeskrav och tillgängliga resurser. Vårt team står till hands för att ge personlig rådgivning och hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina specifika behov.

Hur styr man mobila däckställ?

De elektriskt drivna enheterna styrs smidigt antingen via en fjärrkontroll eller genom ett enkelt knapptryck på utsidan av ställaget. För de manuella enheterna används en vev för att anpassa truckgångarna mellan däckställen för optimalt utnyttjande av lagringsutrymmet.

Vad är viktigt att tänka på vid köp av mobila däckställ?

Eftersom de mobila enheterna går på räls är en av de största sakerna som skiljer de mobila enheterna från våra andra lösningar monteringen av rälsen. Hur rälsen monteras beror på om lokalen är nybyggd eller om det är en redan befintlig lokal. Ska lokalen byggas kan rälsen monteras i samband med byggnation av golvet. Är det en redan befintlig lokal behöver betongplattan vara minst 150-200mm för att rälsen ska kunna monteras. Detta görs genom att fräsa i golvet.

Besiktning I Lager

När besiktade du ditt däckställ senast?

Enligt svensk lag så är företag ansvariga för att anställda arbetar i en säker miljö och med säker utrustning. Lagermiljön är inget undantag. Arbetsmiljöverket kräver att all arbetsutrustning regelbundet genomgår kontroller för att säkerställa deras säkerhet och funktion. Vet du om att vi på BLS gör sådana kontroller? Våra besiktningsmän är certifierade av RISE.

Lär dig mer om hur BLS hjälper dig med lagersäkerhet
Anderstorp

Säkra däckställ för en säker arbetsplats

Rasskydd och påkörningsskydd är viktiga tillbehör som dessutom är krav enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter när risk för påkörning eller ras finns. BLS rasskydd är utformade för att förhindra att däckras orsakar skador på människor, fordon och utrustning. Med hjälp av rasskydden kan du även på ett säkert sätt stapla höga vertikala grupper med däck och effektivt utnyttja lokalytan. Genom att installera påkörningsskydd minskar du risken för olyckor och skador som kan uppstå om ett fordon oavsiktligt kolliderar med en däckstapel, en vägg eller andra lagerstrukturer.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Har du frågor och funderingar eller vill du kanske bara säga hej? Vad det än må vara lovar vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig. Fyll i formuläret med dina uppgifter, så hör vi av oss inom kort.