Hoppa till innehållet
Lagerhall Med Palllsystem Och Pallar

Lär dig mer om våra kundunika lösningar

Vi har den stora äran att jobba tillsammans med många fantastiska företag och olika sorters verksamheter. Det vill vi gärna dela med oss av. Därför har vi samlat ett urval av våra uppdrag här. Låt dig inspireras och hör gärna av dig om du vill veta mer om någon specifik lösning eller case.
Visionsbild Pa Ntex Logistikbyggnad

Tillväxt med flexibel lösning

När NTEX stod inför utmaningen att möta den ökande efterfrågan behövde de en lösning som inte bara optimerade deras lageryta utan också möjliggjorde en smidig anpassning till framtida tillväxt. Med ett tydligt fokus på flexibilitet och anpassningsbarhet blev lösningen mer än bara en uppgradering av lagret – den blev en strategisk investering för att säkerställa NTEX:s fortsatta framgång och konkurrenskraft.

Läs mer om projektet
Filip Och Emil Sono

Sono utvecklar sitt erbjudande med tredjepartslogistik

Sono Sweop AB en ledande leverantör av kvalitetsmöbler för skola, kontor, offentliga miljöer och industri i Skandinavien, tar nu fortsatta steg in på tredjepartslogistikmarknaden med ytterligare ett lager. Med ett nyetablerat lager på Stigamo strävar de efter att erbjuda ännu mer omfattande och effektiva lösningar till sina kunder. BLS är stolta över att ha fått förtroendet från Sono genom att leverera lagerinredningen till denna spännande satsning.

Läs mer om projektet

Case | Lekia, Malmö

BLS effektiviserar Lekias lager med shuttle

I en värld där effektivitet och skalbarhet är avgörande för företagens framgång, har Lekia, Sveriges ledande leksaksbutikskedja, tagit ett strategiskt steg mot framtiden. I samarbete med BLS, har Lekia inte bara förbättrat sina nuvarande lagerprocesser utan också säkrat grunden för fortsatt expansion.

Läs mer om BLS leverans till Lekia
Elgiganten Hemsida

Lagringen fördubblas & leveranstiden halveras

Lotus Furniture, född ur idén att slippa krångel och långa leveranstider när möbler till den offentliga miljön ska köpas in, har tagit nästa steg mot framtiden genom att flytta in i sin nya, lokal på Stigamo. Med den utökade lagringskapaciteten har de nu möjlighet att hantera en större volym möbler och produkter, samtidigt som de har lyckats halvera sina leveranstider för att ännu effektivare kunna tillgodose sina kunders behov och önskemål.

Läs mer om leveransen till Lotus Furniture
2

Skalning och effektivisering med däckställ

När RLL Rad-Lagerlogistik flyttade till sin nya lokal utanför Düsseldorf, handlade det inte bara om att byta adress. De såg en chans att skala upp sin verksamhet. Med en ny, mer kostnadseffektiv byggnad, i kombination med en effektiv lagringsmetod med däckställ kan de nu hantera ett flöde på 1000 däcksatser om dagen.

Läs mer om vår leverans till RLL-Rad lagerlogistik
Sellpy Byggnad

Case| Sellpy

Flexibel, effektiv, och mindre slitsamt

Nordens största second hand-e-handel, Sellpy, har under sommaren flyttat in i sin nya lokal i Rosersberg, där BLS har levererat lagerinredning till den 20 400 kvadratmeter stora lokalen. Sellpy sökte en flexibel lösning som de enkelt kan utöka i takt med företagets tillväxt samtidigt som den skulle vara anpassad efter den redan befintliga verksamheten och dess unika behov.

Sellpy
Entresol Gear4music

Maximalt utnyttjande av befintlig lageryta

I en strategisk satsning på att optimera sin verksamhet samarbetade Gear4Music med BLS för att utöka sitt befintliga lager strax utanför Stockholm. Resultatet? Ett entresol på 1 100 kvadratmeter som inte bara ökar effektiviteten utan samtidigt ger företaget mer utrymme att växa på.

Läs mer om vår leverans till Gear4Music
Garo 2

Minskade kostnader genom återanvändning

GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.

Utforska lagerlösningen som vi levererat till GARO

Case | PostNord TPL, Stigamo

Synkat flöde mellan autostore och konventionellt lager

PostNord har upprättat ett nytt lager i södra stigamo. Driften kommer skötas av PostNord och Husqvarna är hyresgästen som ska nyttja lagret. Södra stigamo ligger strategiskt placerat utmed E4 utanför Jönköping/Vaggeryd och är idag rankat som ett av Sveriges starkaste logistiklägen.

Läs mer om PostNord Stigamo
3

Case | Sesol

Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kvadratmeter är avsedda för centrallagret.

Läs mer om den levererade lösningen
Mobilt Pallställ Fryslager

Optimerad yta och energibesparing med mobila pallställ

Allson Kyl och Fryslager är experter på livsmedelslogistik och distribution, och för att möta den ökade efterfrågan på deras tjänster har de nyligen investerat i ett nytt fryslager.

Läs mer om leveransen till Allson Kyl och Fryslager
1

Minimerade avbrott

Cycleurope ville förbättra sin lagrings kapacitet för att effektivisera sin dagliga drift. BLS AB erbjöd en skräddarsydd lösning genom att demontera det gamla ställaget och montera ett nytt på plats, under nattetid för att minimera störningar för den dagliga driften.

Läs mer om lösningen levererad till Cycleeurope
Postnord Byggnad

Case | PostNord

Kundanpassat lager

PostNord TPL växer och har nu flyttat in i sitt nya lager i Ljungby. Med närhet till E4:an men också de nordiska huvudstad regionerna Stockholm, Oslo och Köpenhamn erbjuder Ljungby ett bra strategisk logistikläge. Lagret har en yta på 25 000 kvadratmeter inklusive entresol och kontor. Vi har levererat lagerinredning till lagret som anpassats helt efter deras verksamhet.

Läs mer om leveransen till PostNord i Ljungby
1 (1)

Effektiv lagerlösning till försvarshistoriska museet

Statens försvarshistoriska museer med Armémuseum har upprättat en ny lagerlokal i Arlandastad. Syftet med lokalen är att skapa en yteffektiv men samtidigt skonsam och klimatanpassad förvaring för alla de museiföremål som inte används i någon av de pågående utställningarna eller som inte är utlånade till andra museer världen över.

Läs mer om leveransen till Armémuseum
Voith

CE-certifierade grenställ för snabb och effektiv leverans

Voith i Högsjö vände sig till oss för att få hjälp med att uppdatera sitt nuvarande lager, eftersom deras befintliga lagerinredning inte längre uppfyllde verksamhetens krav och behov. De gamla grenställen var utdaterade och företagets behov hade förändrats sedan de installerades.

Läs mer om lösningen till Voith
Virkestall Och Djupstapling

10 000kvm logistikcenter och butik

XL bygg har öppnat nytt flaggskepp i Jönköping och BLS är stolta över att fått vara en del i etableringen genom leverans av lagerinredning. Etableringen kommer fungera som logistikcenter för ytterligare etableringar i Smålandsregionen. Anläggningen har en yta på 10 000 kvm bestående av både butik och logistikhub.

Läser mer om XL-bygg i jönköping
Engtex.1

Maximera lagerytan för bättre materialflöde

Engtex har investerat i en ny produktionsanläggning som täcker ett område på 15.000m² för framtagning av deras tekniska textiler. För lagerinredning valde de BLS som sin leverantör. För ett optimerat materialflöde och för att maximera anläggningens yta är produktionsanläggningen utrustad med fasta pallställ och mobila system.

Läs mer om lösningen levererad till Engtex
BLS Mickes Bildelar 220512 0312

Detaljförvaring på koncernnivå

BLS är glada över att få ha varit med i nyetablering av Bilxtra i Järfälla. Etableringen ska verka som regionlager åt resterande koncern kollegor som innefattar företag såsom Meca, Bilxtra och Mekonomen. BLS har levererat ca 8500 hyllmeter hyllställ som har inretts på två olika plan med ett fristående entresol på 500 kvm.

Läs mer om vår leverans till Bilxtra
Däckline (2)

Maximera förvaringen med mobila vagnar

Däckline i Helsingborg utökar sitt lager och ytan i lagret har utnyttjats maximalt. Totalt har BLS fått vara med och leverera däckställ med plats för 18 000 däck och pallställ med plats för över 12 000 fälgar.

Läs mer om lösningen levererad till Däckline
1

Ställage för enkel hantering av virke

BLS är glada över att ha fått vara med och leverera lagerinredning till XL-BYGGs ny-etablerade butik i Gråbo utanför Göteborg. Etableringen består av cirka 1500 kvadratmeter lager och butik och en 2500 kvadratmeter stor utomhus yta.

Läs mer om XL-Bygg Gråbo
Jysk Nässjö

Bättre godsflöde och en halverad hanteringstid

JYSK ville utöka sitt lager med en ny lagerlösning som kunde utnyttja takhöjden i lokalen samtidigt som godsflödet förbättrades. En förändring i paketering av artiklar och förvaring i pushback har skapat ett bättre godsflöde i lagret vilket i sin tur lett till en ökad effektivitet på upp till 50% för de artiklar JYSK förvara i ställaget.

Läs mer om lagerlösningen levererad till Jysk
Hisab Joker Pallställ

Effektiv kartonghantering i pallställ

Hisab-Joker är nu färdiga med andra etappen av sitt nya lager. Vi är glada över att följa deras expansion och återigen få möjligheten att leverera lagerinredning till dem. Total levererade BLS ny lagerinredning som klarar en kapacitet på 2500 pallplatser och 174 plockplatser till Hisab-Jokers nya lager. Samtliga plockplatser är utrustade med nätplan för en smidig och effektiv hantering av kartonger.

Läs artiklen om Hisab-Joker och BLS
Coopers Candy Gång Hyllställ

2500 hyllmeter till sveriges godaste lager

Efter att ha växt ut sina lokaler i Stockholm har nu Coopers Candy flyttat sina lokaler till Nässjö i Småland. Företaget sökte en helhetsleverantör där produkterna och montaget sköttes av samma leverantör för att minimera avbrott i produktionen. Valet föll då på BLS och vi är stolta över att ha levererat 2500 hyllmeter lagerhyllor till deras nya lager.

Läs mer om leveransen till Coopers Candy
Thule

Säkert lager i specialfärg

BLS har levererat pallställ till Thules globala utveckling och testcenter. Utbyggnaden omfattar drygt 5 000 kvadratmeter kontors- och fabriksyta till testcenter, prototyp och verktygsavdelning.

Thule Group
Mobilt Däckställ

En helhetslösning i toppklass

BLS har levererat mobila däckställ till Upplands Motor i Roserberg med en kapacitet för att lagra över 10,000 däck. Upplands motor har investerat i en leveransverkstad i Rosersberg.

Upplands motor
3

Effektiv lagring, kvalitet och ergonomi

Efter att ha hittat BLS på internet och läst mer om våra lösningar av hantering av däcksatser bestämde Jafor BvBa i Belgien för att besöka oss och vår produktion i Sverige. Ett besök som senare slutade med en investering av fasta däckställ.

Jafor BvBa
KJK2

Fatinlägg för lagring av whisky

BLS har tillsammans med KJK lagerinredning levererat fatinlägg för en effektiv lagring av whiskyfat. Inläggen är till för att faten ska ligga helt stilla under jäsningen i ställagen och anpassningen gör att faten är enkla att hantera med truck. Allt för en så enkel och effektiv fathantering som möjligt.

Agitator Whiskymakare
Gekås

Maximera lagerytan på höjden

BLS fick förtroendet att leverera pallställage till Gekås automatiserade lager strax utanför Ullared. Lagret sköts av 13 stycken kranar och BLS har levererat ställage i tre olika etapper med en sammanlagd kapacitet för att lagra cirka 35 000 pallar.

Gekås Ullared
Lunit Metall Ställage

Förbättrat flöde och mer produktionsyta

BLS har levererat och installerat speciallösning till Luni Metall AB i Hillerstorp. En lösning som har förbättrat det interna flödet men även frigjort mer produktionsyta.

Luni Metall
Götessons

Bästa lagret i branschen

Götessons kom till oss med uppdraget att inte bara bygga ett lager enligt FIFO-principen utan att även utveckla speciallösningar som passar bästa lagret i branschen. ”Förutom att kvaliteten på lagret har blivit bättre med färre felplock har vår produktivitet ökat med 70–80 procent på 4 år.”

Götessons
Bolon

Frigjorde 500 kvm lageryta

Bolon stod inför utmaningen att maxa kapaciteten på ett lager som egentligen skulle varit mycket större. Det skulle dessutom klara en expansion inom några år. ”Vi kan nu utnyttja 500kvm mer av vår lageryta som annars hade gått åt till truckgångar.”

Bolon
Däckstaplare

Stort, starkt och tryggt

När en av Europas största bilkedjor Bilia letade leverantör till deras däckcenter i Malmö föll valet på oss. ”Det mest avgörande för oss var säkerheten för alla medarbetare. Det ihop med BLS egen tillverkning och möjligheten för oss att påverka gjorde dem till det självklara valet.”

Bilia
Freezing Foods

För kostnadskrävande miljöer

Freezing Foods kom till oss med uppdraget att bygga ett lagersystem för deras fryshus – en kostnadskrävande anläggning med hög energiåtgång. För att göra det mer kostnadseffektiv behövde de utnyttja lagerytan till max.

Freezing Foods
1

Säker och effektiv lagerhantering

När Brunskog letade efter en lagerleverantör för ett säkert och stabilt system föll valet på BLS. Tempot på Brunskogs arbetsplats är högt och ett av kriterierna när de letade lagerleverantör var därför att hitta det system som skulle skapa maximal effektivitet och utrymme.

Brunskog
Bilder 2012 09 19 047

Lager för världsproduktion

Världens största tillverkare av kakao- och chokladprodukter, Barry Callebaut, valde BLS som leverantörer för ett nytt pallställ till deras lager i Kågeröd.

Barry Callebaut
11

Kundunikt lagersystem till Tallinn

BLS har tillsammans med vår återförsäljare i Estland levererat en specialanpassad lösning enligt FIFO-principen till ETS NORD i Tallinn.

ETS Nord
Lagerhall Med Palllsystem Och Pallar

Expansion, flexibilitet och effektivisering

BLS har fått äran att leverera och montera pallställ och hyllställ till PostNord – Sveriges största logistikcentrum för e-handel.

PostNord Strålfors
Jollyroom Ställage

Leverans på tre veckor

Jollyroom är Nordens största e-handelsföretag inom barn- och babyprodukter med marknadens största lager på sammanlagt 85 000 m². Det snabbväxande e-handelsföretaget behövde en lagerleverantör som kunde matcha deras höga tempo. Lösningen blev pallställ levererat på 3 veckor.

Jollyroom