Hoppa till innehållet
BLS Gotessons 1

Optimerat lager enligt FIFO-principen för Götessons

Götessons kom till oss med uppdraget att inte bara bygga ett lager enligt FIFO-principen utan att även utveckla speciallösningar som passar bästa lagret i branschen.

”Förutom att kvaliteten på lagret har blivit bättre med färre felplock har vår produktivitet ökat med 70–80 procent på 4 år.”

Götessons

Egen produktion var avgörande

Som en del av Götessons lean-arbete skulle de i samband med flytt bygga nytt lager på 2500 m². Mottot att sträva efter var “bästa lagret i branschen”. Förutom ett lagersystem som utnyttjar ytan och takhöjden på 12 m till max installerade vi systemet enligt FIFO-principen. Vi lackade allt i svart för att passa resten av byggnaden och hjälpte även till att utveckla ett system för att hantera platta stora paket – speciallösningar utformade specifikt för Götessons. Något vi kunde erbjuda tack vare vår egen produktion.

BLS Gotessons 1

Dubblade omsättning och produktivitet

”Vi visste att vi skulle behöva bygga ut till nästan det dubbla inom några år, därför var den lokala förankringen och nära kontakten med BLS väldigt viktig för oss. Vi hade även flera olika specialförfrågningar som var rätt avgörande för oss. Något som kunde genomföras tack vare deras egen produktion. Målsättningen var egentligen aldrig produktivitet utan att vi skulle kunna klara en kraftig tillväxt. På några år har vi dubblat vår omsättning och har dessutom ökat vår produktivitet med 70–80 procent. BLS är en stor del i det resultatet.”

Vi finns här för att hjälpa dig!

Är du redo att ta ditt lager till nästa nivå? Oavsett din verksamhets storlek kan vi erbjuda en skräddarsydd lösning som uppfyller dina unika behov.

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån.

Kontakta oss
Filip Elmgren

Filip Elmgren

Projektförsäljning

0370-30 50 24

filip@blsab.se

Truck Götessons

Om Götessons

Götessons utvecklar och tillverkar produkter för kontorets, konferensens och hotellets arbetsplatser. Företaget grundades 1984 och 2015 flyttade de till helt nya fastigheter och blev samma år utsedda till Sveriges tredje snyggaste kontor. Med Europa som huvudmarknad säkerställer Götessons ergonomiska, funktionella och väldesignade helhetslösningar för sina kunder.

CLS

Hållbar lagerinredning

Vill du optimera företagets utrymme med smart lagerinredning? Välkommen till oss på BLS. Vi erbjuder inte bara en bred och genomtänkt palett av lagersystem och förvaringslösningar – vi skapar lösningar som gör verklig skillnad. Varje lagersystem är noggrant utformat och tillverkat för att möta och överträffa alla gällande krav och standarder. Tillverkningen sker i vår egen fabrik i hjärtat av Småland.

Utforska vårt utbud av lagerinredning
BLS 211021 264

BLS är med dig från dag 1

Vi vet. Det är mycket att förhålla sig till när man investerar i ett nytt lagerflöde. Vi kan hjälpa dig från dag 1 och vi ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion. När det är dags för installation så bygger våra utbildade installatörer upp ditt nya lagersystem. Du behöver alltså inte ha koll på säkerhetsstandarder och krav, det ordnar vi

Läs mer om hur vi arbetar

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig