Hoppa till innehållet
2

Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kvadratmeter är avsedda för centrallagret.
2

Tillväxt och optimal lagerhantering

The Park, som är namnet på den nya imponerande byggnaden, har skapats för att erbjuda Sesol de nödvändiga förutsättningarna och lokalerna för att möjliggöra företagets fortsatta tillväxt. Med det nya centrallagret och huvudkontoret kan Sesol öka sin kundnytta genom snabbare hanteringar, ökad flexibilitet och precision.  Genom etableringen av The Park har företaget samlat de tre tidigare kontoren som var spridda på olika platser i Jönköping och byggnaden förväntas kunna rymma över 400 kontorsplatser i framtiden.

Lagerlösning för enkel utbyggnad och expansion

BLS har spelat en central roll i optimeringen av lagerinredningen i den nya lokalen som kommer fungera som centrallager. Totalt har 5000 pallplatser levererats, men lösningen har utformats med flexibilitet för att möjliggöra enkel utbyggnad och expansion av lagret i takt med företagets tillväxt. För att skapa en enhetlig helhetskänsla har ställagen lackats i Sesols karakteristiska gröna profilfärg. Dessutom har pallställen utrustats med utdragsenheter för att främja en ergonomisk och smidig hantering av godset.

Fokus på säkerhet och trivsel i Sesols centrallager

Johan Damgren, lageransvarig på Sesol, betonar att etableringen av centrallagret är ett strategiskt val för att kunna stödja regionslagren och bättre kontrollera flödet. Han poängterar också att ett lager är mycket mer än bara en tom lokal fylld med hyllor. Det ska vara en säker plats där de anställda trivs. Aspekter som sprinklersystem, brandskydd och lokalskydd är viktiga att beakta, då mycket påverkas om lagret inte fungerar som det ska. BLS har därför varit behjälpliga i rådgivning kring ställagets utformning för att uppfylla de rådande kraven. Dessutom har de försett lokalen med anläggnings skydd, levererade av BLS för att skydda mot eventuella incidenter och olyckor.

Sesol Filip Och Johan

BLS spelar central roll i optimeringen av Sesols centrallager

BLS var den första leverantören som involverades i lagerprojektet och fanns med för att ge stöd och delta i diskussioner för att hitta den optimala lösningen. Johan Damgren upplevde BLS som snabba på att svara och flexibla när ändringar behövde göras under projektets gång. Dessutom bidrog BLS med värdefulla förslag och insikter för att göra lagersystemet så bra som möjligt. Eftersom Sesol hade ett brådskande behov av att få lagret på plats, ställde de höga krav på leverantörernas flexibilitet och snabba leveranstider, vilket gjorde att det slutgiltiga valet föll på BLS.

Ska vi skapa en effektiv lagerlösning?

Vill du ha hjälp med ett effektivt lagerflöde? Vi lyssnar gärna och bestämmer en tid när vi kan besöka dig. Vi se utmaningar som möjligheter och är duktiga på att skapa behovsanpassade lagerlösningar. Tillsammans skapar vi en lösning som är skräddarsydd för att passa ditt behov. Inte sällan påbörjas ritningen redan på plats hos er.

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån.

Kontakta oss
Filip Elmgren

Filip Elmgren

Projektförsäljning

0370-30 50 24

filip@blsab.se

3

Om Sesol

Sesol grundades i Jönköping år 2019 och har sedan dess imponerat med en stark tillväxt, vilket har lett företaget till att bli en av Sveriges ledande helhetsleverantörer av solcellsanläggningar. Med 14 kontor spridda över hela Sverige, från Malmö till Borlänge, har Sesol tagit steget att etablera sig närmare sina kunder. Företaget hade en omsättning på 1,4 miljarder år 2022 och har idag av en personalstyrka på cirka 1200 anställda bestående av bland annat montörer, elektriker, projektledare och säljare.

 

BLS 211021 976B

BLS är med dig från dag 1

Att välja ett nytt lagersystem, eller att uppdatera ett befintligt, innebär många beslut som ska tas, deadlines att förhålla sig till och en investering av både pengar, tid och kunskap. Låt oss ta ett helhetsgrepp. Vi hjälper dig att fatta rätt beslut från dag ett och ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion.

Läs mer om hur vi arbetar
Stort Lager

Pallställ signerat BLS

Är du i behov av att lagra varor på pallar? Valet av det mest lämpliga systemet för dig beror på flera olika saker, exempelvis vilken sorts varor du behöver förvara, den tillgängliga lagerytan, och om dina produkter har begränsad hållbarhet

Utforska våra pallställ

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig