Allson Kyl och Fryslager är experter på livsmedelslogistik och distribution, och för att möta den ökade efterfrågan på deras tjänster har de nyligen investerat i ett nytt fryslager.

Ett nära samarbete med snabb leverans

BLS har fått förmånen vara med och leverera och montera mobila pallställ till detta lager. Utmaningen redan från start var att tidsplanen för hela lösningen var mycket tight, från det att rälsen monterades ner i november till att ställaget levererades i början av januari till att lagret togs i bruk första mars. Vi har arbetat nära Allson under hela processen för att säkerställa att allt gick smidigt och enligt plan. Vi är glada över att ha bidragit till en effektiv och modern lagerlösning som kommer att gynna Allson och deras kunder.

Energi- och utrymmeseffektiv lösning

Fryslagret har en kapacitet att lagerhålla 21 000 pallar i mobila pallställ från BLS. Mobila pallställ är en lagerlösning som optimerar ytan i ett lager genom att minimera gångarna mellan ställagen vilket gör lösningen väldigt utrymmeseffektiv. Syftet med de mobila pallställen är inte bara att spara plats utan också energi då det inte krävs nedkylning av en lika stor yta som hade krävts för samma lagringskapacitet i vanliga pallställ.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Allson Kyl och Fryslager

  Allson Kyl och fryslager är ett familjeföretag med över 40 års erfarenhet inom lagerhantering. Företaget erbjuder helhetslösningar inom torr, -kyl och fryslagring av livsmedel. 

  Se fler case

  Case: Firmer Storage

  Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

  Case: Smarter Systems

  GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

  GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.