Hoppa till innehållet
Mobilt Pallställ Fryslager

Mobila system

När du vill använda lagringsytan maximalt är ett mobilt system något att överväga. Här packas ställagen tätt, truckgångarna minimeras och fylls av nya lagringsplatser. Ett system som är perfekt för dig som har behov av säker lagringstäthet, exempelvis när det handlar om däcklager, arkiv, kyl- och fryslager men också vid förvaring i grenställ och pallställ.

Få ut upp till 90 procent mer av din lagringsyta!

BLS lagerlösningar är alla konstruerade för att de enkelt ska kunna anpassas efter ditt lagringsbehov. Av olika orsaker behöver man ibland hitta sätt för att skapa ytterligare lagringsyta i en befintlig lokal – det är då våra mobila system kommer bäst till sin rätt. Med ett mobilt system, såsom mobila pallställ och mobila däckställ, utnyttjas lokalytan maximalt, ja faktiskt ända upp till 90 procent mer! Hur är det möjligt tänker du? Svaret är enkelt. Det mobila systemet minimerar antalet truckgångar och de flyttbara ställagen packas tätt.

Fördelar med BLS mobila system

 • Antalet truckgångar minimeras och förvandlas till lageryta
 • Lagringsytan växer genom att ställagen packas tätt
 • Enheterna/ställagen styrs via en fjärrkontroll på trucken eller med en enkel knapptryckning
 • Du kan välja om du vill ha manuell eller elektronisk styrning
 • Hög säkerhet
 • Går att anpassa för olika förvaringsmetoder.
 • Utmärkt lösning vid behov av hög lagringstäthet men även för grenställ och pallställ där ytsnål lösning önskas.
Närbild Däck I Däckställ

Utforska vårt flexibla sortiment av mobila lagringssystem

Våra mobila system kan anpassas med olika typer av lagerinredning för att möta en mängd olika behov. Från pallställ till däckställ, erbjuder vi skräddarsydda lösningar som maximerar lagringskapaciteten och effektiviserar lagerflödet. Genom att minimera truckgångar och erbjuda olika styrningsalternativ, strävar vi efter att skapa säkra och effektiva arbetsmiljöer. Upptäck vårt sortiment av mobila pallställ och mobila däckställ för att optimera din lagerhantering idag.

Fryslager

En mobil lösning kräver planering

En mobil lösning är utrymmessnål, men kräver noggrann planering. Ställagen (de mobila vagnarna) förflyttas på räls. Tänk därför på detta:

 1. Vid nybyggnation är det bäst att engagera oss tidigt, helst redan under planeringen och utformningen av lagret för att rälsen ska kunna gjutas med i betongplattan.
 2. För befintliga lokaler behöver vi fräsa ner räls i betongplattan, vilket kan medföra utrymning av det område där rälsen ska placeras.

Du behöver inte vara orolig. Vi har gjort mängder av mobila lösningar och guidar dig tryggt igenom hela processen. Ring oss gärna för att få svar på dina frågor.

Sensor Mobilt System

BLS mobila system har hög säkerhet

Vi på BLS är med och bygger säkra arbetsplatser, våra mobila system är inget undantag.

 • Systemet drivs med ljussensorer som känner av när personal kör in och ut ur systemet 
 • Fotoceller är placerade under vagnarna, i vagnarnas framkant och där det behövs
 • Ljudsignal hörs i samband med körning av vagn
 • Systemet kan köras manuellt eller med hjälp av fjärrkontroll i truck

Vanliga frågor om mobila system

Vad är viktigt att tänka på vid köp av mobila enheter?

Eftersom de mobila enheterna går på räls är en av de största sakerna som skiljer de mobila enheterna från våra andra lösningar monteringen av rälsen. Hur rälsen monteras beror på om lokalen är nybyggd eller om det är en redan befintlig lokal. Ska lokalen byggas kan rälsen monteras i samband med byggnation av golvet. Är det en redan befintlig lokal behöver betongplattan vara minst 150-200mm för att rälsen ska kunna monteras. Detta görs genom att fräsa i golvet.

Plock

BLS | Made in Småland

Vi är sprungna ur vild natur som präglas av myrmark, skogar och sjöar. Alldeles utanför fabriken ligger Store Mosse nationalpark – Sveriges största högmosseområde söder om Lappland. Här, i småländska Kulltorp hittar du vår fabrik. BLS består av ett team skickliga medarbetare som tillverkar hållbara lagerlösningar. Just här föds stommen till ditt framtida, skräddarsydda lager.

Läs mer om BLS
Stort Lager

Signerat BLS – våra case

Finns det en bättre känsla än den där du som leverantör har levererat en lösning som din kund är supernöjd med? Nej, inte om du frågar oss. Vi är omåttligt stolta över de fantastiska kundsamarbeten som mynnat ut i lagerlösningar signerade av oss på BLS. Några av dem har vi samlat för att kanske inspirera dig men också för att visa vilken bredd på verksamheter vi har förmånen att arbeta med.

Utforska våra tidigare leveranser

Vill du skapa en effektiv lösning med hjälp av mobila system?

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig