BLS har tillsammans med vår återförsäljare i Estland levererat en specialanpassad lösning enligt FIFO-principen till ETS NORD i Tallinn.

Samarbete för kundens bästa

ETS NORD kom till oss med utmaningen att installera ett lagersystem för deras produktion i Tallinn. De förvarar sitt material i FIFO-ställage vilket möjliggör att materialet kan komma direkt från tillverkning för att sedan plockas i andra änden och lastas på lastbilar. Tillsammans med vår återförsäljare Laomaailm tog vi fram en First In-First Out lösning och levererade ett kundunikt system som tillgodoser dessa behov.  FIFO-stället som vi levererade är 6,5 meter högt, 13,8 meter djupt och 16,8 meter brett. Pallarna lagras i 4 nivåer med en total kapacitet om 704 pallplatser.

FIFO-lösning för smidig hantering

Genomlöp är en kompakt lagringsmetod enligt FIFO-principen där pallarna lastas in i bakkant av ställaget, rullar igenom ställaget på en lutande rullbana och hämtas ut i framkant. Möjligheterna att hantera gods med olika vikter och storlekar är näst intill obegränsade. Något som var en förutsättning för ETS NORD när vi installerade deras nya system.

Om ETS NORD

ETS NORD tillverkar, designar och säljer ventilationsutrustning och tillbehör. Deras hållbara produktutveckling bygger på många års erfarenhet, pålitliga partners och kvalitativa produkter. Förutom fabriken i Tallinn har de även produktion i Finland och deras produktion exporteras till Baltikum och Norden.

Se fler case

Case: Firmer Storage

Engtex – Maximera lagerytan för bättre materialflöde

När Engtex byggde Europas modernaste produktionsanläggning inom textiltillverkning fick BLS möjligheten att leverera grenställ till förvaring av deras tekniska textiler.

Case: Firmer Storage

Thule Group – Säkert lager i specialfärg

BLS har levererat pallställ till Thules globala utveckling och testcenter. Utbyggnaden omfattar drygt 5 000 kvadratmeter kontors- och fabriksyta till testcenter, prototyp och verktygsavdelning.