BLS fick förtroendet att leverera pallställage till Gekås automatiserade lager strax utanför Ullared. Lagret sköts av 13 stycken kranar och BLS har levererat ställage i tre olika etapper med en sammanlagd kapacitet för att lagra cirka 35 000 pallar.

Maximera lagerytan

För att få plats med en ständigt ökande mängd varor valde Gekås Ullared att bygga ett nytt lager. Målet med lagret var att maximera lagerytan för att få plats med så många pallar som möjligt på den minsta möjliga ytan. Varuhuset töms upp till tre gånger i veckan och för att klara den stora omsättningshastigheten krävs en bra logistik för att få in varorna så snabbt som möjligt i butiken. För att maximera lagerytan, optimera effektiviteten och leveransprecisionen bestämde sig Gekås för att bygga ett kranlager.

 

Lager på höjden

BLS har fått äran att leverera pallställ som har integrerats i Gekås automatiskta kranlager. Pallställen har levererats i tre etapper och lagrar cirka 35 000 pallar i double-deep ställage . Ställagen är 14,5 meter höga och varje krangång är ungefär 90 meter lång. Vi skötte leverans, installation och servicen av pallställagen till höglagret.

 

 

Om Gekås Ullared

Hos Gekås Ullared hittar du ”allt till hemmet som får plats i en bil”. Det grundades i början på 60-talet av Göran Karlsson på bottenvåningen i en villa. Idag har varuhuset en total bruttoarea på 90 000 m² och med fem miljoner besökare om året gör det varuhuset till Sveriges populäraste besöksmål.

Se fler case

Case: Firmer Storage

Engtex – Maximera lagerytan för bättre materialflöde

När Engtex byggde Europas modernaste produktionsanläggning inom textiltillverkning fick BLS möjligheten att leverera grenställ till förvaring av deras tekniska textiler.

Case: Firmer Storage

Thule Group – Säkert lager i specialfärg

BLS har levererat pallställ till Thules globala utveckling och testcenter. Utbyggnaden omfattar drygt 5 000 kvadratmeter kontors- och fabriksyta till testcenter, prototyp och verktygsavdelning.