BLS fick förtroendet att leverera pallställage till Gekås automatiserade lager strax utanför Ullared. Lagret sköts av 13 stycken kranar och BLS har levererat ställage i tre olika etapper med en sammanlagd kapacitet för att lagra cirka 35 000 pallar.

Maximera lagerytan

För att få plats med en ständigt ökande mängd varor valde Gekås Ullared att bygga ett nytt lager. Målet med lagret var att maximera lagerytan för att få plats med så många pallar som möjligt på den minsta möjliga ytan. Varuhuset töms upp till tre gånger i veckan och för att klara den stora omsättningshastigheten krävs en bra logistik för att få in varorna så snabbt som möjligt i butiken. För att maximera lagerytan, optimera effektiviteten och leveransprecisionen bestämde sig Gekås för att bygga ett kranlager.

 

Lager på höjden

BLS har fått äran att leverera pallställ som har integrerats i Gekås automatiskta kranlager. Pallställen har levererats i tre etapper och lagrar cirka 35 000 pallar i double-deep ställage . Ställagen är 14,5 meter höga och varje krangång är ungefär 90 meter lång. Vi skötte leverans, installation och servicen av pallställagen till höglagret.

 

 

Om Gekås Ullared

Hos Gekås Ullared hittar du ”allt till hemmet som får plats i en bil”. Det grundades i början på 60-talet av Göran Karlsson på bottenvåningen i en villa. Idag har varuhuset en total bruttoarea på 90 000 m² och med fem miljoner besökare om året gör det varuhuset till Sveriges populäraste besöksmål.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Vill du veta mer?

  Är du sugen på att veta mer om vilka lösningar vi erbjuder och hur de kan användas på bästa sätt? Eller är du bara nyfiken på att veta mer om de olika lagersystemen vi levererat till företag runt om i Sverige och Norden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Se fler case

  Case: Firmer Storage

  Sesol – Ny fastighet för att stödja tillväxt och effektiva lagerflöden

  Sesol har nyligen etablerat sitt nya huvudkontor och centrallager längs E4:an på Södra Stigamo i Vaggeryds kommun. Den nya fastigheten täcker en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter, varav 14 500 kv...

  Case: Smarter Systems

  GARO – Minskade kostnader genom återanvändning

  GARO har nyligen utökat sin svenska verksamhet genom att flytta från tre anläggningar till en samlad ny anläggning i Hillerstorp. Den nya anläggningen omfattar både produktion och lager.