Hoppa till innehållet
Lagerhyllor

Så väljer du rätt lagerhylla till ditt lager

Att välja rätt lagerhylla är avgörande för effektiv förvaring och smidig hantering i ditt lager. Genom att tänka på faktorer som vikt, storlek på varorna, och tillgängligt utrymme kan du skapa en optimal lösning som passar dina specifika behov.

Utforma din lagerhylla rätt

När det gäller att optimera ditt lager är valet av lagerhylla en av de viktigaste besluten du kan ta. En väl vald lagerhylla kan maximera effektiviteten, säkerheten och tillgängligheten i ditt lager. Här går vi igenom de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer lagerhylla.Det första steget i att välja rätt lagerhylla är att förstå vilka typer av varor du kommer att lagra. 

Här är några frågor du bör ställa dig själv:

Hur tunga är varorna? 

Olika hyllsystem är designade för att hantera olika vikter. Lätta varor kräver inte samma robusta konstruktion som tunga industridelar.

Vilka dimensioner har varorna?

Skrymmande föremål behöver större hyllplan och eventuellt mer avstånd mellan hyllorna, medan mindre objekt kan förvaras på tätare hyllplan.

Hur varierar storleken och vikten på varorna?

Om du hanterar varor av olika storlekar och vikter kan det vara bra att välja ett flexibelt hyllsystem som enkelt kan justeras.

BLS POSTNORD LJUNGBY 220615 59

Storlek på lagret

Storleken på ditt lager spelar en avgörande roll för vilken utformning på hyllsystemet som passar bäst. Här är några punkter att tänka på:

  • Tillgängligt golvutrymme: Mäta det tillgängliga golvutrymmet noggrant. Detta inkluderar att ta hänsyn till gångar, dörrar och andra fasta installationer.
  • Takets höjd: Högre takhöjd kan utnyttjas med högre hyllsystem, vilket ökar lagringskapaciteten utan att kräva mer golvyta.
  • Planlösning: Fundera på hur hyllorna ska placeras i förhållande till ingångar och arbetsflöden för att optimera effektiviteten.

Låt oss på BLS skräddarsy ditt hyllsystem

Vill du ha hjälp med att optimera och effektivisera ditt lager? Vi lyssnar gärna och bestämmer en tid när vi kan besöka dig. Vi ser utmaningar som möjligheter och är duktiga på att skapa behovsanpassade hyllställ. Tillsammans med dig så skapar vi en lagerlösning som utnyttjar lokalytan maximalt utan avkall på säkerhet. Inte sällan påbörjar vi ritningsarbetet redan på plats hos er.

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån.

 

Kontakta oss
BLS Personal 231005 0554 LOWRES

Filip Elmgren

Projektförsäljning

0370-30 50 24

filip@blsab.se

Bls Mickes Bildelar 220512 0271 (1)

Hur och var ska hyllan placeras

Placeringen av dina hyllor i lagret är lika viktig som vilken typ av hylla du väljer. Här är några tips.

  • Närhet till arbetsstationer: Placera ofta använda varor nära arbetsstationerna för att minimera gångtider och förbättra effektiviteten.
  • Ergonomi: Tänk på arbetarnas säkerhet och komfort. Tunga och ofta använda föremål bör placeras på en höjd som är bekväm att nå.
  • Säkerhetsaspekter: Se till att hyllorna är stadigt förankrade och att det finns tillräckligt med utrymme för att manövrera mellan dem utan risk för olyckor.
Truck Lastar Pallar På Entresol Med Lagerhyllor Under

Så bygger du din lagerhylla

En lagerhylla är en flexibel förvaringslösning. Du kan anpassa djup, höjd, gavlar, ryggar och addera tillbehör för att skapa en lösning som möter ditt behov. Genom att identifiera ditt behov är det enkelt att beställa gavlar och hyllplan anpassade till det gods som planeras att lagras i hyllorna.


Genom att lägga till tillbehör till lagerhyllan kan du dessutom skapa ännu effektivare lagring. Förvarar du många små detaljer kan det vara en bra ide att investera i lagerlådor eller varför inte en låda till hyllan?  Finns behovet att dela upp godset i fack kan du utrusta hyllplanen med delningsplåtar.

BLS POSTNORD LJUNGBY 220615 59

Hållbar lagerinredning

Vill du optimera företagets utrymme med smart lagerinredning? Välkommen till oss på BLS. Vi erbjuder inte bara en bred och genomtänkt palett av lagersystem och förvaringslösningar – vi skapar lösningar som gör verklig skillnad. Varje lagersystem är noggrant utformat och tillverkat för att möta och överträffa alla gällande krav och standarder. Tillverkningen sker i vår egen fabrik i hjärtat av Småland.

Utforska vårt utbud av lagerinredning
BLS 211021 264

BLS är med dig från dag 1

Vi vet. Det är mycket att förhålla sig till när man investerar i ett nytt lagerflöde. Vi kan hjälpa dig från dag 1 och vi ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion. När det är dags för installation så bygger våra utbildade installatörer upp ditt nya lagersystem. Du behöver alltså inte ha koll på säkerhetsstandarder och krav, det ordnar vi

Läs mer om hur vi arbetar

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Har du frågor och funderingar eller vill du kanske bara säga hej? Vad det än må vara lovar vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig. Fyll i formuläret med dina uppgifter, så hör vi av oss inom kort.