Hoppa till innehållet
BLS XL Bygg 240430 347

XL-byggs flaggskepp

När XL-Bygg öppnade sitt nya flaggskepp i Jönköping var det med stor stolthet som BLS AB levererade lagerinredningen. Den imponerande anläggningen sträcker sig över 10 000 kvm.

XL-Bygg stärker sin närvaro i Småland

XL-Bygg, en av Sveriges ledande bygghandlare, har stärkt upp sin närvaro i Småland genom etablering av en flaggskeppsbutik i Jönköping. Denna satsning görs för att möta den ökade efterfrågan och för att erbjuda bättre service till sina kunder. BLS AB är glada över att ha fått förtroendet att leverera lagerinredningen till anläggningen.

En pålitlig sammarbetspartner

BLS AB har levererat en omfattande lösning till XL-Bygg Jönköping, inklusive pallställ med kapacitet för över 800 pallar och virkesställ med kapacitet för över 200 fack. Virkeställen är utrustade med en entresol som utökar lagerytan och möjliggör effektiv förvaring av buffertmaterial. Utomhus finns även virkesställ och grenställ med tak för att skydda godset.

Joakim Persson, VD för XL-Bygg Jönköping, uttrycker sin uppskattning: "BLS har varit fantastiskt flexibla och ett fantastiskt stöd i att få fram en så bra lösning som möjligt i slutändan." Den nya lagerinredningen optimerar utrymmet och förbättrar logistiken, vilket gynnar både företaget och kunderna.

Behöver du hjälp att skapa en säker förvaring av virke och långt gods?

Hur ser ditt förvaringsbehov ut? Vi på BLS har lång erfarenhet av att skapa optimerade lösningar med virkesställ för olika typer av verksamheter. Vi lyssnar gärna och bestämmer en tid när vi kan besöka dig. Tillsammans med dig så skapar vi en lösning där ditt behov är i fokus. Inte sällan påbörjas ritningen redan på plats hos er.

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån.

Kontakta oss
BLS Personal 231005 0017 LOWRES LESS WHITE

Oskar Lindén

Försäljningschef

0370-30 50 03

oskar@blsab.se

BLS XL Bygg 240430 347

Kapacitet för förvaring i över 200 fack

Totalt har XL-Bygg investerat i virkesställ med över 200 fack, vilket möjliggör en mångsidig och flexibel förvaring av olika virkeslängder. Detta ger XL-bygg möjligheten att erbjuda sina kunder ett brett sortiment av olika virkeslängder till sina kunder.

Virkesställen är dessutom utrustade med en entresol och gallerdurk för att uppfylla sprinklerkraven i lokalen. Entresolet utökar lagerytan och skapar möjligheter för en effektiv förvaring av buffertmaterial, vilket är en stor fördel för att hantera säsongsvariationer och plötsliga efterfrågeökningar. Utomhus har gården även utrustats med virkesställ och grenställ med tak för att skydda det förvarade godset mot väder och vind.

BLS XL Bygg 240430 7

Logistiska fördelar med djupstaplingsställage

BLS har också tillhandahållit djupstaplingsställage för isolering. Denna lösning har visat sig vara en logistisk fördel både för kunderna och XL-Bygg, då det är smidigt för kunderna att plocka isoleringen samtidigt som det är enkelt att fylla på lagret. Denna metod bidrar till en mer effektiv och kundvänlig lagerhantering, vilket i sin tur förbättrar den övergripande logistiken och lageromsättningen.

BLS XL Bygg 240430 449

Om XL Bygg

XL-bygg är Sveriges ledande bygghandelskoncern och innefattar varumärkena XL-bygg, Bolist och Järnia. Kedjan består av nästan 100 fristående anläggningar belägna runt om i Sverige. XL-Bygg Jönköping öppnade i början av december 2022 och anläggningen har en yta på 10 000 kvm bestående av både butik och logistikcenter.

Virkesställ Bil

Hållbar lagerinredning

Vill du optimera företagets utrymme med smart lagerinredning? Välkommen till oss på BLS. Vi erbjuder inte bara en bred och genomtänkt palett av lagersystem och förvaringslösningar – vi skapar lösningar som gör verklig skillnad. Varje lagersystem är noggrant utformat och tillverkat för att möta och överträffa alla gällande krav och standarder. Tillverkningen sker i vår egen fabrik i hjärtat av Småland.

Utforska vårt utbud av lagerinredning
BLS 211021 264

BLS är med dig från dag 1

Vi vet. Det är mycket att förhålla sig till när man investerar i ett nytt lagerflöde. Vi kan hjälpa dig från dag 1 och vi ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion. När det är dags för installation så bygger våra utbildade installatörer upp ditt nya lagersystem. Du behöver alltså inte ha koll på säkerhetsstandarder och krav, det ordnar vi

Läs mer om hur vi arbetar

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig