Hoppa till innehållet
JYSK Trycklagring

Optimerad lagerlösning för Jysk med fokus på takhöjd

Bättre godsflöde och en halverad hanteringstid

JYSK ville utöka sitt lager med en ny lagerlösning som kunde utnyttja takhöjden i lokalen samtidigt som godsflödet förbättrades.

JYSK Trycklagring

Förvaring av olika artiklar

Efter att ha övervägt både djupstaplingslösning och shuttle lösning föll valet på en trycklagring eftersom det passade verksamheten bäst. Trycklagring bygger på djupstapling på rullar. Pallarna trycks in i ställaget på en motlutande rullbana enlig FILO-principen (First In-Last Out). När en pall sedan tas ut ur filo ställaget rullar pallen eller pallarna bakom automatiskt fram i en kontrollerad hastighet. Det som gjorde att valet föll på en Trycklagringslösning för JYSK var möjligheten att förvara olika artiklar i ställagets sektioner, vilket inte går i en djupstaplingslösning där samma artikel förvaras i hela sektionen.

JYSK Trycklagring Sektioner

Minskad hanteringstid med 50%

En förändring i paketering av artiklar och förvaring i pushback har skapat ett bättre godsflöde i lagret vilket i sin tur lett till en ökad effektivitet på upp till 50% för de artiklar JYSK förvara i ställaget.

Pushbacken som levererades till JYSK består av tre nivåer och med plats för 600 pallar. Totalt levererades 120 banor med en kapacitet att hantera fem pallar i djup. Banorna är utrustade med skydd både o framkant och bakant för en säkerhantering av godset i ställaget.

Välkommen att kontakta mig

Har du frågor och funderingar kring hur vi kan hjälpa dig eller vill du kanske bara säga hej? Kontakta mig gärna så kan jag berätta mer om leveransen till Jysk, BLS och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt
Kontakta oss
Fredirck Böhme

Fredrick Böhme

Projektförsäljning

0370-30 50 06

fredrick@blsab.se

Jysk Pushback

Genomtänkt och effektiv lösning

Anledningen till att valet föll på BLS är enligt JYSKs logistik koordinator Alex Karyakous bemötandet av säljaren och den väl genomtänkta lösningen som ledde till att takhöjden kunde utnyttjas maximalt och godsflödet effektiviseras på ett utmärkt sätt.

Jysk Nässjö

Om JYSK

JYSK är en internationell detaljhandelskedja som säljer ”allt till hemmet”.  JYSK första butik öppnade 1979 i Åhus, Danmark av Lars Larsen och är fortfarande än idag ägd av den familjeägda Lars Larsen Group. Idag består JYSK-koncernen av över 3000 butiker i 51 olika länder runt om i världen med en årlig omsättning på 4,1 miljarder euro och över 26 500 medarbetare.

BLS POSTNORD LJUNGBY 220615 59

Hållbar lagerinredning

Vill du optimera företagets utrymme med smart lagerinredning? Välkommen till oss på BLS. Vi erbjuder inte bara en bred och genomtänkt palett av lagersystem och förvaringslösningar – vi skapar lösningar som gör verklig skillnad. Varje lagersystem är noggrant utformat och tillverkat för att möta och överträffa alla gällande krav och standarder. Tillverkningen sker i vår egen fabrik i hjärtat av Småland.

Utforska vårt utbud av lagerinredning
BLS 211021 264

BLS är med dig från dag 1

Vi vet. Det är mycket att förhålla sig till när man investerar i ett nytt lagerflöde. Vi kan hjälpa dig från dag 1 och vi ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion. När det är dags för installation så bygger våra utbildade installatörer upp ditt nya lagersystem. Du behöver alltså inte ha koll på säkerhetsstandarder och krav, det ordnar vi

Läs mer om hur vi arbetar

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig