Hoppa till innehållet
Mer Balk

Optimerad lagerinredning för kostnadskrävande frysmiljöer

För kostnadskrävande miljöer

Freezing Foods kom till oss med uppdraget att bygga ett lagersystem för deras fryshus – en kostnadskrävande anläggning med hög energiåtgång. För att göra det mer kostnadseffektiv behövde de utnyttja lagerytan till max.

Freezing Foods

Kostnadskrävande och hög energiåtgång

Freezing Foods AB består av de två åkerierna Nybro Transport och Mörbylånga Åkeri. Åkerierna ville säkra transporterna i Kalmarregionen och bestämde sig för att tillsammans satsa på ett fryshus.

I fryshuset på 4 000 m3 kommer 45 ton färska råvaror att frysas in i frystunnlar varje dygn. Det innebär ett lagringsbehov på 12 000 pallplatser. Temperaturen i dessa tunnlar ligger dessutom på isande 48 minusgrader. Därefter kommer produkter att lagras i något mildare 25 minusgrader. Det resulterar i en kostnadskrävande anläggning med hög energiåtgång. Därför behövde Freezing Foods ett lagersystem som utnyttjar ytan till max.

Mobila Pallställ

Tre gånger så mycket lagring

”Att valet föll på BLS och deras mobila pallställ är ganska självklart. I och med våra höga driftskostnader behövde vi utnyttja den totala ytan på kubiken. Med mobila pallställ kan vi utnyttja ytan i lokalen på ett mycket effektivt och smidigt sätt och samtidigt få in nästan tre gånger så många pallplatser än med vanliga fasta pallställ.”

Välkommen att kontakta mig

Har du frågor och funderingar kring hur vi kan hjälpa dig eller vill du kanske bara säga hej? Kontakta mig gärna så kan jag berätta mer om leveransen till Freezing Foods, BLS och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt
Kontakta oss
Fredirck Böhme

Fredrick Böhme

Projektförsäljning

0370-30 50 06

fredrick@blsab.se

Truck Mobila Pallställ

Om Freezing Foods

Freezing Foods ligger mitt i transportnavet Nybro i Småland. De utvecklar lösningar inom livsmedelshantering och erbjuder bland annat kyl- och fryslagring, infrysningsutrustning, containerlastning samt distribution av varor över hela Sverige.  

Mobilt Pallställ Fryslager

Hållbar lagerinredning

Vill du optimera företagets utrymme med smart lagerinredning? Välkommen till oss på BLS. Vi erbjuder inte bara en bred och genomtänkt palett av lagersystem och förvaringslösningar – vi skapar lösningar som gör verklig skillnad. Varje lagersystem är noggrant utformat och tillverkat för att möta och överträffa alla gällande krav och standarder. Tillverkningen sker i vår egen fabrik i hjärtat av Småland.

Utforska vårt utbud av lagerinredning
BLS 211021 936

BLS är med dig från dag 1

Vi vet. Det är mycket att förhålla sig till när man investerar i ett nytt lagerflöde. Vi kan hjälpa dig från dag 1 och vi ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion. När det är dags för installation så bygger våra utbildade installatörer upp ditt nya lagersystem. Du behöver alltså inte ha koll på säkerhetsstandarder och krav, det ordnar vi

Läs mer om hur vi arbetar

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig