Entresol

Entresolplan – En extra lagervåning

En entresol är en smart och kostnadseffektiv lösning som utnyttjar takhöjden i din lokal och skapar en hel extra våning utan att bygga ut. Allt levereras lackerat och i lättmonterade delar.

 

Entresol skapar nya möjligheter

Med en entresol som en del av lagerinredningen kan du utnyttja takhöjden på bästa sätt. Entresolen ger din lokal ett extra våningsplan utan att bygga ut och dimensioneras och mått anpassas efter dina specifika behov och önskemål vilket gör att det passar ditt lager och din verksamhet perfekt. Allt material levereras i lättmonterade delar som bultas ihop vid montage.

Belastning och spännvidder i entresolplan

Entresolplanet anpassas i utförandet efter vilket lagringsbehov och belastningsbehov som finns. Hos oss kan du välja om du vill ha en entresol som klarar mellan 250 – 1000kg/m² med spännvidder upp till 8 x12 m. Planet kan även kombineras med traditionell varmvalsad balk för stora spännvidder.

Konstruktion för enkelt montage

Entresolplanet är uppbyggt med lätt-balkssystem bestående av balkar i rullformads plåt. Konstruktionen tillverkas med bultförband för att ingen svetsning ska behöva utföras under montaget. Planet skruvas enkelt ihop vid montaget vilket resulterar i kort montagetid och låga montagekostnader.

Golv på entresol efter krav och behov

Golvmaterialet på entresolplanet anpassas efter dina krav och behov av kapacitet och slityta. Vi erbjuder 18-30mm björkplywood med slityta med mönster av typen Heksa. Vid behov kan varmförzinkad gallerdurksbjälklag erbjudas. För lättare laster går det även att använda en obehandlad spånskiva.

Standardkulörer

Entresolens Standardkulörer

Entresolens lättbalk är varmförzinkad. För pelare, trappor och räcken finns standardfärgerna vit (RAL 9002) och blå (RAL 5019).Vid önskemål finns dock möjligheten att få entresolen lackerad i valfri färg.

Trappor och räcken

Trappan till entresolen kan utformas på olika sätt och du får själv välja om du vill ha trappan rak, vinklad eller spiralformad. Trappstegen tillverkas i gallerdurk och är 900mm i standardutförande men går självklar att anpassa i andra bredder. Alternativet att lägga till ett avstigningsplan som byggs utanpå entresolen finns också. För att göra det säkert att vistas och arbeta på entresolen ingår ett fast räcke. Vid behov går även räcket att anpassa, vi har tillexempel barnsäkra räcken och glasräcke. Trappor och räcken anpassas efter kund och de olika behov som finns.

Säker upplastning och hantering

För en säker upplastning och hantering av gods förses entresolplanet med en självstängande grind. Grinden öppnar sig automatiskt inåt när man trycker pallen emot den för maximal säkerhet. Till grinden finns en slitplåt som skyddar entresolplanet mot slitage, detta går att anpassa efter behov.

Fristående entresol över lager

Entresolet kan byggas fristående över våra hyllställ och pallställ. Ytan under entresolet kan då utnyttjas som plocklager eller lagerföring av produkter i skilda dimensioner. Vi har ett stort sortiment av tillbehör så att lagerhyllorna och pallställen kan anpassas efter förvaringsbehov. Våra lagerhyllor och pallställ är utvecklade och tillverkade i vår fabrik i det småländska Kulltorp.

Virkesställ med entresol

Virket och paketen hanteras på rullar som är integrerade i speciella bärbalkar, detta gör att även virke med varierande längd och form kan lagras på samma ställe. Rullarna underlättar hantering av virket då det enkelt rullas ut och in. Till våra virkesställ går det även komplettera systemet med entresol för förvaring av annat material så som isolering med mera. Vi har även ett brett utbud av tillbehör som gör förvaringen på entresolet anpassat efter behov. Exempelvis kan planet förses med en rutschkana som ger en enkel nedtagning av godset från entresolet.

För en säker arbetsplats

Som du säkert vet ska alla lagersystem kontrolleras årligen av en behörig besiktningsman, vilket vi gärna hjälper dig med. Vill du veta mer om besiktningar? Läs mer om detta på sidan besiktning eller kontakta oss så svarar vi på dina frågor. Du när oss enklast via chatt, telefon eller mail.

 

Frågor och svar

Vi har nu samlat de vanligaste frågorna och svaren rörande entresol nedan. Hittar du inte svaret? Tveka inte på att kontakta oss!

 • Belastningskapaciteten på entresolgolvet anpassas efter kundens önskemål upp till 1000kg/kvm

 • Entresol klassas som fribärande lagerinredning genom att den inte påverkar befintlig byggnad eller konstruktion och kräver därför inget bygglov. Ur brandskyddssynpunkt kan det dock behöva göras en bygganmälan. Kontakta ert försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller i just er lokal när det gäller brandskyddsregler.

 • Vårt entresol byggs med galvaniserad profilerad lättbalk och pelare i fyrkantsrör som monteras ihop med bultförband. Allt material levereras i färdiga längder som monteras ihop på plats.

 • Efter godkänt ordererkännande är leveranstiden ca 6 arbetsveckor.

 • Våra standardfärger för entresol är vit (RAL 9002),blå (RAL 5019) eller varmförzinkad. Vi kan även anpassar färgen efter önskemål

 • Vårt entresol är CE-certifierat enligt EU-standard.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Utnyttja ytan maximalt

  När Malmstolen började växa ut sina lagerlokaler i Stenungsund stod valet mellan att bygga ut eller att utnyttja ytan de redan hade maximalt. För att utöka sitt lager på ett effektivt och ekonomiskt sätt investerade Malmstolen i ett fristående entresolplan och valde BLS som sin leverantör. Entresolplanet har en stålstomme bestående av stålpelare och bjälklag av lättbalksprofi-ler med en total yta på cirka 75m². Systemet har en lastkapacitet på 500kg/m² och ett golv bestående av golvplywood med slityta. Entresolet gav Malmstolen ett extra våningsplan att förvara och lagra gods på samtidigt som de utnyttjar takhöjden maximalt.

  Hyllställ

  Effektivt och flexibelt system som sparar utrymme.

  Läs mer

  Grenställ

  Ett system som är avsett för lättare långgods, rör och brädor, men anpassas efter dina behov.

  Läs mer