Hoppa till innehållet
Mobilt Pallställ Fryslager

Mobila pallställ

När du vill använda lagringsytan maximalt är ett mobilt pallställ något att överväga. Här packas ställagen tätt, truckgångarna minimeras och fylls av nya lagringsplatser. Ett system som är perfekt för dig som har behov av säker lagringstäthet, som exempelvis när det handlar om kyl- och fryslager.

Lagerhantering med mobila pallställ

BLS mobila pallställ passar perfekt för dig som förvarar gods på pall och vill använda lagerytan maximalt. Med mobila pallställ packas ställagen tätt samman, och tack vare systemets rörlighet behövs endast en truckgång mellan lagringsplatserna. Detta gör det enkelt att nå ditt gods i pallställen och ger dig möjlighet att skapa en hög lagringstäthet utan att kompromissa med tillgängligheten.

Fördelarna med BLS mobila pallställ

  • Färre truckgångar frigör mer lageryta och ökar effektiviteten
  • Tätpackade ställage ger upp till 90 procent mer av din lagringsyta
  • Det mobila systemet styrs via en fjärrkontroll på trucken eller med en enkel knapptryckning
  •  Möjlighet att välja manuell eller elektronisk styrning efter behov.
  • Hög säkerhet
Namnlöst 1 Återställd

En mobil lösning kräver planering

Att välja en mobil lösning för ditt lager är ett utmärkt sätt att maximera utrymmet, men det kräver en noggrann planering för att säkerställa en smidig installation och optimal funktion. Oroa dig inte - med vår erfarenhet av mobila lösningar kommer vi att guida dig tryggt genom hela processen och se till att din lagerhantering blir så effektiv och smidig som möjligt.

Läs mer om mobila system

Ska vi skapa en effektiv lösning för att lagra produkter på pall?

Har du pallar som behöver lagras effektivt, smart och utrymmessnålt? Hör av dig till oss så bestämmer vi en tid när vi kan ses.  Tillsammans med dig så skapar vi en lagerlösning som utnyttjar lokalytan maximalt utan avkall på säkerhet. Inte sällan påbörjar vi ritningsarbetet redan på plats hos er.

Låt oss börja med ett telefonsamtal eller en mejlkontakt, så tar vi det därifrån.

Kontakta oss
Filip Elmgren

Filip Elmgren

Projektförsäljning

0370-30 50 24

filip@blsab.se

Fryslager Med Mobila Pallställ

Se våra kundcase med mobila pallställ

Allson Kyl och Fryslager, experter inom livsmedelslogistik och distribution, har nyligen investerat i ett nytt fryslager för att möta den ökade efterfrågan på sina tjänster. Trots en tight tidsplan har BLS säkerställt smidig leverans och montering. Det nya systemet har en kapacitet på 21 000 pallar och möjliggör en effektiv plockprocess med minimalt utrymme. Utöver platsbesparingen bidrar det till energieffektivitet genom att minska kylbehovet. 

Läs mer om lösningen levererad till Allson Kyl och Fryslager

Vanliga frågor om mobila pallställ

Hur styrs mobila pallställ?

De elektriskt drivna enheterna styrs smidigt antingen via en fjärrkontroll eller genom ett enkelt knapptryck på utsidan av ställaget. 

Finns det olika typer av mobila pallställ?

De mobila pallställen skräddarsys för att effektivsera ditt flöde. Det innebär att pallställen tas fram måtsatt helt efter dina och din lokals förutsättningar. Palldimensioner, typ av gods, belastning, truckgångar, golvyta och takhöjd sätter ramarna för projektet.

Vad är viktigt att tänka på vid köp av mobila pallställ?

Eftersom de mobila enheterna går på räls är en av de största sakerna som skiljer de mobila enheterna från våra andra lösningar monteringen av rälsen. Hur rälsen monteras beror på om lokalen är nybyggd eller om det är en redan befintlig lokal. Ska lokalen byggas kan rälsen monteras i samband med byggnation av golvet. Är det en redan befintlig lokal behöver betongplattan vara minst 150-200mm för att rälsen ska kunna monteras. Detta görs genom att fräsa i golvet.

Ali

BLS är med dig från dag 1

Vi kan hjälpa dig från dag 1 och vi ser till att allt genomförs enligt tidsplan, kostnad och funktion. När det är dags för installation så bygger våra utbildade installatörer upp ditt nya lagersystem. Du behöver alltså inte ha koll på säkerhetsstandarder och krav, det ordnar vi.

Lär dig mer om hur BLS arbetar
BLS 211021 1118 (1)

BLS | Made in Småland

Vi är sprungna ur vild natur som präglas av myrmark, skogar och sjöar. Alldeles utanför fabriken ligger Store Mosse nationalpark – Sveriges största högmosseområde söder om Lappland. Här, i småländska Kulltorp hittar du vår fabrik. BLS består av ett team skickliga medarbetare som tillverkar hållbara lagerlösningar. Just här föds stommen till ditt framtida, skräddarsydda lager.

Det här är BLS

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Har du frågor och funderingar eller vill du kanske bara säga hej? Vad det än må vara lovar vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig. Fyll i formuläret med dina uppgifter, så hör vi av oss inom kort.