Mobila system

Utnyttja upp till 90% mer av lagringsytan

Våra mobila system är en rationell och kostnadseffektiv lagringsmetod som kan öka utnyttjandegraden i er befintliga lokal med upp till 90% .

Minimera antalet truckgångar

Vanligtvis kräver ett effektivt lagersystem en truckgång per hylla. Varje truckgång är omkring 4,5 m bred. Med mobila enheter kan du minimera antalet truckgångar, och anläggningens yta kan därför utnyttjas maximalt. Våra mobila enheter passar därför mycket bra där kravet på tillgänglighet är något lägre och behovet av lagringstäthet är högt som exempelvis i däcklager, arkiv och kyl-och fryslager.

Enkel hantering med mobila enheter

De mobila enheterna flyttas i sidled och gör att lagerutrymmet kan utnyttjas maximalt. Vagnarna i de mobila systemen drivs individuellt och har via kapacitivitetgivare ett förutbestämt avstånd för att inte vagn och gods ska stöta mot varandra. Genom en jämn fördelning av motorer i varje vagn balanseras förflyttningen oavsett längd på sektionen. Du manövrerar enheterna med fjärrkontroll på trucken eller med enkel knapptryckning. Öppningstiden är ca 35 sek. Systemet finns med elektriskt och manuellt drivna vagnar. De manuellt drivna vagnarna går att hantera upp till en längd på ca 10 m och last upp till ca 10 ton

För en säker arbetsplats

Systemet har en hög inbyggd säkerhet och alla gångar skyddas av ljusbarriärer. Fotoceller är placerade under vagnarna, i vagnarnas framkant och där det behövs. Ljudsignal hörs också i samband med körning av vagn.

Enheter med vevdrift

För att maximera lagerytan i mindre lokaler kan mobila enheter med vevdrift vara ett alternativ. Enheterna går att hantera manuellt upp till en längd på ca 10 m och last upp till ca 10 ton. Vevdrift passar till lättare produkter och mindre lager vilket då är ett ekonomiskt alternativ till de elektriskt drivna enheterna.

Flexibel förvaring med mobila pallställ

Med mobila pallställ får du en flexibel och ytsnål förvaringsmöjlighet. Pallställen har ett brett utbud av tillbehör för att enkelt kunna lagra gods i skilda dimensioner, dessa går självklart att använda även på våra mobila pallställ. Våra mobila pallställ klarar längder upp till 50 m och laster om 500 ton.

Mobila hyllställ

Ett av de mest effektiva sätten att utnyttja plocklagrets fulla dimensioner är att använda sig av mobila hyllställ som finns i både manuellt och elektriskt utförande. De mobila hyllställen är golvbaserade med skenor och kan byggas på med flera enheter. Det finns ett brett utbud av olika hyllställ och dessa går att kombinera så att höjden och djupet passar ditt lagringsbehov. Det finns även en möjlighet att anpassa efter olika belastningsbehov.

Mobila grenställ

Vi har även mobila system till våra grenställ. Grenställ är avsett för lättare lagring av långgods som till exempel rör och virke. Systemet kan skräddarsys med antal pelare, stagsektioner och lastarmar – enkelsidigt eller dubbelsidigt. Konstruktionen består av skruvade armar och bestående varmvalsade IPE profiler och för att ge maximal stabilitet är stället försett med diagonalstag.

Flexibel förvaring med mobila däckställ

Att lagerföra däck i däckställ har många olika fördelar, dels är det en ergonomisk och säker förvaring samt att det optimerar och utnyttjar det befintliga utrymmet. Vi erbjuder lagerlösningar för både liggande och stående däckförvaring. Fördelen med liggande däckstapling är att lagerarbetarnas arbetsbörda minskar samtidigt som tillgängligheten och effektiviteten blir hög. Våra däckställ fungerar bra för lagring av olika däcktyper som exempelvis personbilsdäck eller lastbilsdäck.

Däcktruckar anpassade efter system

BLS erbjuder även ett utbud av däcktruckar som anpassas efter det system som köps. Staplarna finns som både handdragen och elektriskt alternativ. För en säker hantering är truckarna utrustade med kamera och tak.

Årlig säkerhetskontroll

Som du säkert vet ska alla lagersystem kontrolleras årligen av en behörig besiktningsman, vilket vi gärna hjälper dig med. Vill du veta mer om besiktningar? Läs mer om detta på sidan besiktning eller kontakta oss så svarar vi på dina frågor. Du när oss enklast via chatt, telefon eller mail.

Frågor och svar

Vi har nu samlat de vanligaste frågorna och svaren rörande mobila system nedan. Hittar du inte svaret? Tveka inte på att kontakta oss!

 • Eftersom de mobila enheterna går på räls är en av de största sakerna som skiljer de mobila enheterna från våra andra lösningar monteringen av rälsen. Hur rälsen monteras beror på om lokalen är nybyggd eller om det är en redan befintlig lokal. Ska lokalen byggas kan rälsen monteras i samband med byggnation av golvet. Är det en redan befintlig lokal behöver betongplattan vara minst 150-200mm för att rälsen ska kunna monteras. Detta görs genom att fräsa i golvet.

  Kontakta gärna någon av våra säljare för mer information genom att klicka här.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

  Bildeve-mobila däckställ

  CASE
  BLS har levererat mobila däckställsvagnar till Bildeve i Helsingborg. Eftersom vi på BLS fick vara med från ett tidigt stadie tillsammans med Bildeve. Detta gjorde att vi kunde erbjuda en genomtänkt lösning anpassad för Bildeves arbetsflöde. Efter att ha levererat däcklagret i Helsingborg fick vi även äran att levera ännu ett däcklager till Bildeve. Denna gång till filialen i Höganäs.
  Tillsammans rymmer de vagnar vi levererat över 23 000 däck på en total yta av cirka 1600m².

  Hyllställ

  Effektivt och flexibelt system som sparar utrymme.

  Läs mer

  Grenställ

  Ett system som är avsett för lättare långgods, rör och brädor, men anpassas efter dina behov.

  Läs mer